Jump to content

Avhuggna kroppsdelar


Theoden

Recommended Posts

Om du har tillgång till AfterEffects så är det bra, för det är det programmet jag använder så då stämmer det jag säger mer exakt :)

 

När du spelar in spelar du in vad som nu ska hända och när någon hugger av armen eller vad som ska hända. Kom ihåg att ta en bild med bara bakgrunden också!

 

Förberedelser inför sista redigeringen är att du måste klippa utifrån en stillbild när armen huggs av, klippa ut armen så du får den bit som ramlar av.. (detta kommer bli den man ser faller av)

 

I AE så tar du klippet när armen huggs av och så sätter du en mask (subtract) som markerar hela den bit där armen är borta och sedan lägger du bara på bilden med den utklippta armen så animerar du hur den flyger av och vips så har armen huggits av :)

Hoppas du förstår hur jag menar

Link to comment
Share on other sites

I stället för att försöka visa hela avhugget o ödsla tid på att göra de snyggt så de ser verkligt ut, kan man ju oxå klippa sig runt. Kanske lägga in någon annan bild så man upplever de som händer. De som händer behöver man inte nödvändigtvis se i bild för att de ska bli läskigt om du förstår vad jag menar. De kan bli effektfullt bara de. :)

Link to comment
Share on other sites

Ville tillägga en sak till som andra kan ha glädje av. Man ska inte göra mer än vad man har budget till. Alltså tro att man ska göra en värsta film på en vecka och visa en massa effekter som inte är jämförbara med de dyra Holliwoodproduktionerna. Jag är själv sån i alla fall, men försöker undvika det. Har sett andras kortfilmer. Man tror att man är bättre än vad man är. Man är ju ändå väl medveten om att riktiga pruduktioner är bättre än nollbudget. Jag tycker man bara visar hur dålig budget man har om man visar för mycke om ni förstår vad jag menar. Jag vill oxå säga att jag behöver inte ha rätt. De här är bara vad jag tycker. Hoppas ingen tar illa upp nu.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...