Jump to content

final cut hör inget ljud


byxan

Recommended Posts

Vilken version kör du, hur har du kopplat ljudet? När du kör capture har du oxå uppenbarligen kameran inkopplad till datorn, rekomenderas även då man redigerar.

 

O till saken. De första jag tänker på är att du måste koppla ljudet via Kameran. Är kameran ansluten till datorn o har kontakt men final cut så är den enda vägen till att få Ljud, från kameran. Gäller även bild.

 

Men om du inte hör ljud när du spelar upp filmen i datorn kan de oxå vara så att du ställt in att bara ta in bild utan ljud. De görs under "logg and capture"

Link to comment
Share on other sites

Jag får också det där problemet ibland. Men jag har listat ut att det är för att du har kameran ikopplad. Allt ljud strömmar genom kameran. För mej så fungerade det när jag sparade projektet, tog ur kameran ur firewire:n och då for ljudet genom högtalarna.

 

Annars så är det ju bara att koppla hörlurarna till kameran om du inte vill starta om. Det är ju mer proffsigt att köra med lurar. ;)

Link to comment
Share on other sites

De va de jag försökte förklara, men lite kompliserat kanske. Men de jag försökte få me i de förra inlägget var oxå att de rekomenderas att ha kameran inkopplad som i sin tur är kopplad till en tv o stereo eller (mixerbord om man är kräsen) Att bara redigera på dataskärmen kan få som konsekvens att texter hamnar utanför bild. Färgkorrigeringen blir fel. De går att använda Title Safe. Men de blir bättre om man har en tv breve.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jag hade en TV-monitor kopplad till datorn förut. Det flöt på bra, men nu så har jag TV:n på mitt rum för vi lånade ut en annan TV till min bror som flyttade till stan.

 

Det är att rekommendera för att få riktigt bra kvalité på filmen istället för att titta i själva Final Cut.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...