Jump to content

eftertext med Pinnacle


sari

Recommended Posts

Jag har aldrig använt Pinnacle själv, men jag har svårt att tänka mig att man inte kan göra eftertexter med det. Principen borde vara samma som i Premiere, dvs. man skapar en "title" med "title designer" som innehåller alla namnen som ingår i eftertexten. Sedan kan man få denna title att röra på sig åt något håll med en viss hastighet. Har för mig att man gör detta inifrån "title designer" i Premiere, och det borde vara nåt liknande i Pinnacle.

Link to comment
Share on other sites

Nja, det är mycket krångligare i Pinancle. Har själv Pinnacle, fast plus 9 då (har inte råd med bättre =( ) och i det är det svårt och få eftertexten/rna att rulla som i riktiga filmer. I Title/Menu Editor kan man ju iofs få texten att rulla upp eller åt sidan, men då slutar ''upprullningen'' där man har placerat själva texten, och om man placerar den högre upp kommer inte hela texten med. Dessutom är det omständigt och jobba med långa eftertexter i Title/Menu Editor.

 

Bättre än så kan man inte formulera det svaret som egentligen blev en fråga i sig själv. Är det någon annan som har lyckats med att skapa långa rulltexter i Pinnacle?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...

Det är lätt att få texten att rulla.

 

Uppe till vänster finns det tre fyrkanter. En är att texten står still. Om man trycker på en som har en pil upp så rullar texten uppåt. Och om du trycker på den sista som har en pil som pekar åt vänster så rull ar texten dit.

 

Se där, det va ju inte så svårt

 

Jag har fixat det många gånger på mina filmer.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...