Jump to content

Skräckfilmsmagasin


Red1do

Recommended Posts

Jag ska göra ett skräckfilmsmagasin som ett slags avslutningsarbete i grafisk kommunikation/mediakommunikation. Jag undrar om någon kan tipsa om en lämplig och kunnig person som det skulle vara möjligt att intervjua. Intervjun ska troligtvis handla om skräckfilmsindustrin i stort och människors fascination för ämnet.

Link to comment
Share on other sites

kanske kan inteerjuva nån på svenska biografbyron eller vad dom heter. Där dom kollar på all film som kommer till sverige och censurerar och setter rekomenderad åldersgräns och sånt. iof så är det inte så mycket som har censurerats i sverige på senaste tiden.

 

 

Link to comment
Share on other sites

De som driver skräckfilmsarkivet (SFA) borde ha koll på det där. Ta kontakt med dem (http://www.skrackfilm.com)!

 

Andra som kanske vet mycket om ämnet är skräckfilmsföreningen Suspiria i STHLM (http://www.skrackfilm.org) och de som driver Wicked Splatter (http://www.wicked-splatter.org).

 

 

Vad ska du mer skriva om? Kommer tidningen finnas att ladda ner när den är klar?

Link to comment
Share on other sites

Nja, att den kommer att finnas på nätet när den är klar är ganska osannolikt. Den primära meningen med magasinet är nämligen att man ska få visa upp sina kunskaper i grafisk formgivning och det enda exemplaret som kommer att produceras är nog det färdigutskrivna som lärarna ska ha. Men om du vill ha ett exemplar och jag tycker att slutresultatet är bra så kan jag höra av mig!

 

Texterna kommer i andra hand (man får använda gamla texter, behöver inte nämna källor etc.). Man får dock lämna in dem till läraren i textkommunikation om man vill, för att höja sitt betyg där. Då jag siktar på högt betyg där vill jag göra ett så intressant magasin som möjligt, så jag tackar så hjärtligt för dina tips! : )

 

Jag har redan gjort en intervju med Martin Munthe (regissör för filmen Camp Slaughter bl.a.). Annars funderar jag på att ha med artiklar om de ständiga uppföljarna i skräckfilmsvärlden, Peter Jacksons tidigare verk, lite småplock och en stor artikel (coverstory) om skräckfilmens historia. Om du eller någon annan har något tips om vad man kan skriva om utöver det är det bara att skriva en rad!

Link to comment
Share on other sites

Ja! Skulle vara jättekul att läsa!

 

Fler tips?

Tja...

 

Att motorsågsmassakern kommer ut nu igen gör det ganska tacksamt för ett jämförande reportage. Det var ju folkstorm förra gången med fabricerade vittnesmål från barn som sa att de blev påverkade av våldsfilmer (de hade i sjävla verket blivit tillsagda att säga så).

 

Kollade på IMDB och såg att besökarna hade röstat fram Frankensteins Island som den sämsta skräckfilm genom tiderna. Ganska kul att skriva en artikel eller notis om världens sämsta skräckfilm (http://imdb.com/Charts/Votes/horror).

 

För de som är ute efter äckel och liknande är ju snuff-movies ett alltid lika lockande ämne. "Cannibal Holocaust" misstänktes för att vara snuff och regissören åtalades faktiskt, men friades senare. Djuren i filmen ska dock ha dödats på riktigt.

 

Jesus Franco är också en riktig goding. Han har regisserat över 180 filmer tror jag, många av dem skräckfilmer (inte sällan med pornografiska inslag = sleaze) och har arbetat under fler än 60 olika namn. Hans senaste film är Killer Barbys vs. Dracula (http://imdb.com/title/tt0327001/).

 

Puh... nu orkar jag inte mer. =)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...