Jump to content

Export till dvd i premiere pro


Fredrik

Recommended Posts

Jag blir tokig på alla dessa format.. Jag ska exportera min film i Premiere Pro för att slutligen bränna den på dvd. Men jag måste tyvärr först lägga den på en vanlig cd-skiva (dvs max 800MB). Filmen är ca 10min lång och egentligen ganska lågupplöst redan från början. Vilket format bör jag exportera till för bästa möjliga resultat?

 

Jag har 2 problem. Dels upplösningen på text i filmen, dels ljudet. Om jag t.ex. väljer Export--> Movie så kan jag ju spara filmen okomprimerad i avi-format, men ändå blir texten "blurrig". Är detta bara i min dator? Kommer det se bra ut på min slutliga dvd? Men hur som helst blir ju denna avi alldeles för stor för att bränna på en skiva. Om jag t.ex. sparar den i windows media-format ser texten bättre ut. Men då till nästa problem: ljudet spricker nåt alldeles oerhört. Detta fenomen gäller för övrigt alla format jag provat att exportera till, oavsett bitrate och upplösning. När jag spelar filmen i Premiere så har ljudet rätt nivå och spricker inte... Hur ska jag göra??

 

I Premiere Pro finns ett exportval som heter "Adobe Media Encoder". Verkar ju riktigt smidigt. Här kan jag välja MPEG1, MPEG1-VCD, MPEG2, MPEG2-DVD, MPEG2-SVCD, Quicktime, Realmedia och Windows media. Men vilket är optimalt för mig???

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Vilket format har du från början? Är det DV eller MJPEG? Håll dig till DV (eller vilket orginalformat du nu har) ända tills du ska skapa DVD. Okomprimerad AVI är inget att ha, ca 25 MB/s är inte kul... ;)

Jag är medveten om att denna tråd är lite gammal, men kan du uppdatera mig lite. Du kanske har löst problemet?

Adobe Encore är inte så tokigt att bränna DVD med.

Link to comment
Share on other sites

Formatet från början var DV. Mitt problem var ju att jag blev tvungen att få ner det på en cd-skiva. Jag kom fram till att bästa exportresultat under 800MB var MPEG1. Så fick det bli, 10 minuter film blev ca 400MB. Resultatet ser bra ut, i alla fall med datorn och Windows Media som uppspelare.

 

Däremot brände jag det aldrig på dvd. Jag provade dock att exportera till dvd, MPEG2-DVD tror jag, vilket gav mig 3 filer: 1 mcses-fil (.m2v.mcses), 1 m2v-fil (.m2v) samt en wav. Sen gick jag aldrig vidare med det eftersom det, när jag gjorde det, var 3 timmar kvar av året... :) Men jag antar att det funkar bra att bränna de filerna med något program? T.ex. Nero dvd, funkar det?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...