Gå till innehåll

lightwave sen i combustion


pinto

Recommended Posts

hej!

går det att importera en lightwave fil till combustion? ja läste att det gick ta o öppna "rendered in rich pixel filre(RPF, RLA)" men går det att exportera ett lightwave sen till dessa filer? ja hittar inte de non stans?

Länk till kommentar
Share on other sites

svaret är : nej.....du kan inte importera en .lws fil direkt till combustion. Men vad du kan göra är ,som du nämde, att exportera en RPF, RLA fil. Den filen inehåller data som ger möjligheter i combustion att jobba med z-depth...:)

Länk till kommentar
Share on other sites

ohh!:) himmla gutt,, men du ja får det inte ricktigt att funger? ja går in på imageprocecing sen add image filter,, där står det kan man väj RLA men sen hur renderar man ut den? den kommer inte direck o vart gör man de i så fall?

för det är väl där man ska gå in där ja är?

Länk till kommentar
Share on other sites

Du ställer in alla inställningar som du vill ha under "image processing" => "RLA Export", och väljer var filen skall sparas...sen är det bara att trycka på F10...:D....du renderar ut precis som normalt, och RLA filerna sparas där du valde det...:)

Länk till kommentar
Share on other sites

ja det gick öppna filen:) men ja har sökt runt över allt efter en tutorial på hur detta men ja hittar inte de,, vet du non bra tutorial eller tror du att du kan berätta lite,, för det ska väl kunna gå att ändra runt i senen att man ska kunna göra en ny kamera åkning o de? eller?

tack för all hjälp hitintills:)

Länk till kommentar
Share on other sites

[citat=pinto]hehe gutt allså:),, men när ja renderade då ska ja bar arendera en bild va? ja renderade hela klippet o då kom de massor av filer,, men det ska väl räcka meen fil så att man kan justera den sen?[/citat]

 

du måste rendera ut alla frames, om du vill ha en animaiton, sedan i combustion så öppnar du alla som en image sequense. Men du måste rendera ut alla filer för det...:)

 

 

[citat=pinto]ja det gick öppna filen:) men ja har sökt runt över allt efter en tutorial på hur detta men ja hittar inte de,, vet du non bra tutorial eller tror du att du kan berätta lite,, för det ska väl kunna gå att ändra runt i senen att man ska kunna göra en ny kamera åkning o de? eller?

tack för all hjälp hitintills:)[/citat]

 

Orskaken varför man renderar ut i RLA, RPF är för att sedan med ett compositions program kunna tillägga, justera effecter med z-depth...dvs att om du vill tillägga, ändra eller justera tex ett depth of field så hittar RLA filen "djupet" i bilden. Ett annat väldigt bra exempel är comustions particel engine, som innehåller lite smått o gott..:)...om du vill att en particel skall uppfatta djupet i bilden, så använder man RLA, RPF...

Själva kameran och kamera movement kan man inte ändra...för filen är ju redan renderad i 2D...men den inehåller bara information som combustion kan läsa, och "läsa" vissa delar i 3D...

Jag kommer inte ihåg adressen, men ett par tuts fins det...

 

en icke combustion...men ideen kommer bra fram..

http://www.dougplanet.com/tut-rla-fun.html

 

 

| R.R Studio |

Länk till kommentar
Share on other sites

ok:) hehe ja har uppfattat lite fel om vad man kan göra men ja tackar så jätte mycket för all hjälp:)

är du bra i 3d o har du gjort mycket i de ... är intreserad o höra me lite andra personer som holler på i samma krettsar;) ja är ju ganska ny i 3d...

tack än en gång:)

Länk till kommentar
Share on other sites

haha:) ja det låter ju gått,, kan du inte berätta lite mer:P : har du gjort några filmer animerade eller bara klipp, har du gjort non ting typ av sin city likt( att du har människor i en 3d värld) ja är grymmt intreserad av att göra en sånn film o ja holler på att göra små klipp som ja lägger in rediga människor i:)

Länk till kommentar
Share on other sites

heheh:)...visst "organic modeling"...min favorit..:D...jag har massor med figurer o så..:)...:P:P...det bästa är att få animera en character..:D...jag har tänkt börja på en kortfilm...men får se..:D...

 

http://www.spinquad.com/forums/showthread.php?t=9236&highlight=kriminalg%E5ng

 

lite referencer till kortfilmen..:D....hur e d själv??...vad gillar du att göra i 3D??

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...