Jump to content

bumb problem i lightwave?


pinto
 Share

Recommended Posts

hej!

ja har 3 image på en mur.(color, bump och spec? ja vet ju hur man lägger in bilderna,, men ja får inte bump bilden att fungera? när ja lägger in den så ändras inget o om ja drar upp layer opacity från 100% till200% så ser man att det ändras i surfacerutan men inte på mitt obeject? hur gör man?

Link to comment
Share on other sites

himmla,, ja trodde ja fick det så bra som det gick,, men nogot monste man ju kunna göra? när ja har en bump bild som pasar me colorbilden så vill ja att den ska bli mer activ, att den ska få starkare form så det ser mer realistiskt ut,,,, men det konstiga är att när ja förstärker från 100% till 1000% så blir det mycket bättre i surface rutan men inte bättre när ja renderar det eller på redigeringskärmen?

ska man göra non gradien eller nott sånt:S?

Link to comment
Share on other sites

problemen brukar oftast ligga vid "projection", "texture axis" och "scale"...pröva dig fram så att bump mappen synccar med de andra mapparna....sen tror jag att felet kan ligga vid "automatic sizing"...klicka på dn i varje mapp och kolla resultatet...:P...kolla också bumpens blending mode....så att alla channels syns på rätt sätt...:)...

Link to comment
Share on other sites

ja läste en gång till diitt inlägg....hmm...låter konstit...för helt tekniskt så syns ju allting i renderingen som i surface rutan...om du inte har belyst det på ett väldigt konstigt sätt...:D....mn hörru, skicka ett exempel så ska ja kolla å det...:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...