Gå till innehåll

bumb problem i lightwave?


pinto

Recommended Posts

hej!

ja har 3 image på en mur.(color, bump och spec? ja vet ju hur man lägger in bilderna,, men ja får inte bump bilden att fungera? när ja lägger in den så ändras inget o om ja drar upp layer opacity från 100% till200% så ser man att det ändras i surfacerutan men inte på mitt obeject? hur gör man?

Länk till kommentar
Share on other sites

himmla,, ja trodde ja fick det så bra som det gick,, men nogot monste man ju kunna göra? när ja har en bump bild som pasar me colorbilden så vill ja att den ska bli mer activ, att den ska få starkare form så det ser mer realistiskt ut,,,, men det konstiga är att när ja förstärker från 100% till 1000% så blir det mycket bättre i surface rutan men inte bättre när ja renderar det eller på redigeringskärmen?

ska man göra non gradien eller nott sånt:S?

Länk till kommentar
Share on other sites

problemen brukar oftast ligga vid "projection", "texture axis" och "scale"...pröva dig fram så att bump mappen synccar med de andra mapparna....sen tror jag att felet kan ligga vid "automatic sizing"...klicka på dn i varje mapp och kolla resultatet...:P...kolla också bumpens blending mode....så att alla channels syns på rätt sätt...:)...

Länk till kommentar
Share on other sites

ja läste en gång till diitt inlägg....hmm...låter konstit...för helt tekniskt så syns ju allting i renderingen som i surface rutan...om du inte har belyst det på ett väldigt konstigt sätt...:D....mn hörru, skicka ett exempel så ska ja kolla å det...:)

Länk till kommentar
Share on other sites

ja ja är lite snurrig:p det är konstigt för ibland så slås den där ifylda rutan(om den ska va aktiverade eller inte) den slås av ,så det var därför ja blev lite förvirrad:P

tack för hjälpen än då:)

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...