Jump to content

Mpeg kodning


mzreklam
 Share

Recommended Posts

välj export using compressor i final cut. compressor har haft lite dåligt rykte men senaste versionen är grym. det bästa är att den använder fcp som frame server så alla effekter rendras i 4:2:2 och skickas uncompressed till compressor. ingen extra generationsförlust genom en dv-export alltså. fast har man mycket effekter tar det ju en jävla tid varje gång, då brukar jag rendra och exportera en quicktime och sedan använda den som master.

 

med äldre versioner av fcp följde en mpeg-2 export component för quicktime med, men nu är det tydligen bara compressor som gäller.

 

/mattias

Link to comment
Share on other sites

[citat=mattsand]välj export using compressor i final cut. compressor har haft lite dåligt rykte men senaste versionen är grym. det bästa är att den använder fcp som frame server så alla effekter rendras i 4:2:2 och skickas uncompressed till compressor. ingen extra generationsförlust genom en dv-export alltså. fast har man mycket effekter tar det ju en jävla tid varje gång, då brukar jag rendra och exportera en quicktime och sedan använda den som master.

 

med äldre versioner av fcp följde en mpeg-2 export component för quicktime med, men nu är det tydligen bara compressor som gäller.

 

/mattias[/citat]

 

När jag skall exportera ett document så är bara using quicktime converser och quicktime aktiverat, using compressor är ej klickbart vad beror det på?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...