Jump to content

Tanka in i datorn till annat än okomprimerat


Guldragge
 Share

Recommended Posts

Hej!

 

Går det på något sätt att tanka från dv-kamera till dator utan att få det som extremt skrymmande avi-filer?

Det vill säga: kan man tanka från en dv-tape så det landar på hårddisken som till exempel vcd eller svcd eller annat mindre utrymmeskrävande komprimerat format?

 

Ragge

Link to comment
Share on other sites

Avi-filer kan inte vara skrymmande. Meningen med att filma med en DV-kamera är att man vill kunna behålla den fina kvalitén i efterarbetet och få en slutprodukt som håller hög kvalité. Om man inte planerar att redigera sina filmer i efterhand så föreslår jag att man köper in et gigantiskt parti dv-band och sparar allt man filmer på band.

 

Men man kan föra över banden till datorn och välja ett sämre format som tar mindre plats. Men då har lixom själva idén med digitalkameror gått förlorad. Då kan man gärna lika köra med en gammal VHS-kamera...

Link to comment
Share on other sites

Det går om du tex har ett Matrox RT.X100-kort som kan fånga till mpeg2. Men mpeg2, eller annat hårt komprimerat material lämpar sig inte för redigering och att redigera komprimerat material, tex mpeg2, är tyvärr som att be om strul, problem och huvudvärk.

 

Vill redigera ditt material så är det DV-AVI som ger dig bäst resultat och som är smidigast att jobba med så det är vad du skall sikta på, om du vill ha bra kvalitet vill säga. Hårddiskar idag är så pass billiga så min rekomendation är att köpa en eller flera hårddiskar så försvinner problemet och du får bra kvalitet på ditt material, vilket du kommer att tacka dig själv för i framtiden. :)

 

EDIT: Eric hann viss före!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...