Gå till innehåll

Tanka in i datorn till annat än okomprimerat


Guldragge

Recommended Posts

Hej!

 

Går det på något sätt att tanka från dv-kamera till dator utan att få det som extremt skrymmande avi-filer?

Det vill säga: kan man tanka från en dv-tape så det landar på hårddisken som till exempel vcd eller svcd eller annat mindre utrymmeskrävande komprimerat format?

 

Ragge

Länk till kommentar
Share on other sites

Avi-filer kan inte vara skrymmande. Meningen med att filma med en DV-kamera är att man vill kunna behålla den fina kvalitén i efterarbetet och få en slutprodukt som håller hög kvalité. Om man inte planerar att redigera sina filmer i efterhand så föreslår jag att man köper in et gigantiskt parti dv-band och sparar allt man filmer på band.

 

Men man kan föra över banden till datorn och välja ett sämre format som tar mindre plats. Men då har lixom själva idén med digitalkameror gått förlorad. Då kan man gärna lika köra med en gammal VHS-kamera...

Länk till kommentar
Share on other sites

Det går om du tex har ett Matrox RT.X100-kort som kan fånga till mpeg2. Men mpeg2, eller annat hårt komprimerat material lämpar sig inte för redigering och att redigera komprimerat material, tex mpeg2, är tyvärr som att be om strul, problem och huvudvärk.

 

Vill redigera ditt material så är det DV-AVI som ger dig bäst resultat och som är smidigast att jobba med så det är vad du skall sikta på, om du vill ha bra kvalitet vill säga. Hårddiskar idag är så pass billiga så min rekomendation är att köpa en eller flera hårddiskar så försvinner problemet och du får bra kvalitet på ditt material, vilket du kommer att tacka dig själv för i framtiden. :)

 

EDIT: Eric hann viss före!

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...