Jump to content

Ta bort eko


Zhyron
 Share

Recommended Posts

Finns ingen plugg vad jag vet som är gjord för att ta bort rum, är så gott som nästan omöjligt också eftersom inga ljud är så korta så du kan ta bort bara efterklangen utan att ta bort något av grundljudet. Funkar ok på vissa korta ljud, handklapp (high five typ) eller slag. Men inte på dialog. Du kan lägga på en gate och försöka ställa in så den går ihop lagom mycket men ofta får du gate´a manuellt med volymen istället, sånt pillar jag otroligt mycket med, men somsagt du får aldrig bort allt rum och bara kvar det torra ljudet.

 

Om du gate´ar själv så duckar du med volymen precis efter ett ord, du kan gå in ganska kraftigt och ibland skära direkt i direktljudet på vissa stavelser, tex "s" eller vokaler som låter längre. Medans korta konsonanter eller stavelser man måste höra för att ha tydlighet får man vara mer noga med att hålla kvar, tom kanske dra upp en pigg precis på bokstaven och sedan snabbt ner, är ett pill men går ju fort om man kan sitt ljudprogram bra.

Link to comment
Share on other sites

Är det inspelat i ett odämpat rum så hjälper ingen gate i världen tyvärr.

Enda alternativet är att ta om dialogen om det låter för jävligt.

Det finns inget i hela inspelningskedjan, undantaget att mediet funkar, som är så känsligt föt att bli bra direkt som just korta ekon eftersom det är fullständigt omöjligt att få bort helt från ett redan inspelat material.

Däremot, om du har tur & reverberingens reflektioner håller sig till ett lyckosamt register, så kan det eventuellt gå att maskera med filter.

Men det finns inga garantier för att det kommer fungera.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...