Gå till innehåll

Film och Ekonomi


Fredric

Recommended Posts

Jag har lite frågor angående mer kostnaderna på att filma på Digibeta - Super16 - 35mm..

Vi är iaf ett litet gäng killar med olika lite bakgrunder, fotografer, 3D animatörer, formgivare som det senaste halvåret gjort några musikvideos mest på skoj, vi har haft en ganska stram budget på dessa projekt så vi har fått hålla oss till Digibeta och nu senast IMX.

Nu på senare tid så har det börjat rasa in en massa video förfrågningar från flera håll och kanter, då även med mycket större artister och då även större budgetar att leka med. Så nu tänkte vi försöka börja gå över till 16 eller helst av allt 35mm, men saken är att det är lite svårt att räkna på vad det kommer att kosta, så där tänkte jag kolla om man kan få lite input...

 

Så vad måste man räkna in i budgeten?

hur skiljer tex minutkostnaden på en 16mm alt 35mm ink råfilm, framkallning, tvätt, råscanning, hur mycket billigare blir det om man soppar/skannar detta utomlands, och isf tips på labb? Vad kan mer ev tillkomma, typ online, finscanningen..

 

/Fred

 

på jorden

Länk till kommentar
Share on other sites

Jo, jag har sökt och hittat en del svar, dock så har jag inte hittat tex vad en rulle VISION2 400ft 35mm går loss på!?! mm..

Tänkte att det skulle kunna vara bra att nästa försäka jobba ihop en ca prislista på de olika formaten. Och visst har den frågan varit upp tidigare men det känns som svaren är utspridda på 1512 inlägg, men jag får väl sätta mig och ringa istället.

 

/Fred

Länk till kommentar
Share on other sites

Tja, vad sägs om:

 

http://www.fsft.com/

http://www.spectrafilmandvideo.com/

http://www.posthouse.com/

 

Nu blir det lite skumt att jämföra kanske med tanke på valutaväxlingar, moms och jag vet inte om det blir tull på det, för det kommer ju från utanför EU. ;)

 

Wittner finns ju i tyskland http://www.wittner-kinotechnik.de/ men de har säkert redan nämnts i andra trådar, liksom Andec http://www.andecfilm.de/html/start_english.htm men de har säkert ochså nämnts kan jag tänka mig. Wittner säljer film, Andec framkallar (och säljer säkert ochså).

 

För att köpa film kan jag inte förstå varför man inte frågar Kodak direkt, och snackar man med de och lovar att nämna de i eftertexterna osv. så kan man rentav få lite rabatt. ;)

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...