Jump to content

Blanka DVD etiketter?


Kenjin
 Share

Recommended Posts

Hej,

Biltema har etiketter, eller om du vill kosta på dig lite mer så finns det ett företag som heter HERMA som både säljer etiketter och har ett eget - hyffsat - etikettprogram kallat HERMA Label designer. Hermas etiketter är rätt enkla att sätta på.

 

DOCK: Det bästa är att skaffa en skrivare som skriver direkt på DVD med printbar yta - en sådan printer kostar dryga tusenlappen och ger oöverträffad kvalitet - själv har jag en EPSON Photo Stylus R200 som skriver gudomligt bra (DVD-släden kan dumma sig ibland - men kvaliteten blir 110%). Leta i så fall efter DVD-skivor som är printbara ända in till hålet - det blir kanonsnyggt!

Link to comment
Share on other sites

Jag köpte printbara cd-r från verbatim men blev inte så nöjd, efter flera timmars torkning smetades färgen fortfarande ut om man drog på den med ett finger. Var fingret aningens fuktigt blev det pannkaka av hela trycket. Har en Epson Photo 950.

Link to comment
Share on other sites

Ang. våta fingrar så har bläck alltid varit vattenlösligt, även på cd-skivor. Finns speciell lack på sprej-flaska för ändamålet (skivor, foto-utskrifter o.d.) gäller att passa sig från att inte få lacken på undersidan bara!

 

Efter idoga fälttester har vi kläckt en tillfredställande lösning, använd ett vanligt cd-fodral, spraya, och med locket kan man även stänga o dammskydda! (Nu kan man tom hångla med skivan vid behov!)

 

Alternativet är att gö som proffsen, en droppe lack längst in o rotera skivan med galen hastighet o låta centrufigalkraften göra grovgörat... vi jobbar fortfarande på ett sätt att applicera tekniken i den vanliga världen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...