Jump to content

Det blir "streck" på bilden vid snabba rörelser, och andra frågor - Premiere


Ivan200

Recommended Posts

Tjena!

Detta är extremt irriterande - och framför allt fult! - varför blir det små "streck" på vissa delar av skärmen vid snabba kamerarörelser, när du tagit capture på en bild. Vi hade det problemet i skolan förra året när vi använde deras små, sketna 1-chipsetkameror och Premiere 6.5.

 

Nu har vi filmat med en SONY DSR-200P och har Premiere 1.5 (extern hårddisk), men ändå stöter man på det här problemet - hur kommer det sig?

 

Har inte så stor erfarenhet av Premiere eller själva överföringen, men vill ju ha så god kvalitet som möjligt på själva bilden.

 

En liten fundering: Den capturade filen blir ju rätt "liten" (enligt mig, trodde att filerna skulle ta större plats i och med att kameran är bättre), vi har c:a 25 min film, endast 5,42 GB. Finns det ingen möjlighet att höja kvaliteten och få större filer, eller är jag helt ute och cyklar?

 

Har som sagt inte någon jätteerfarenhet, men hoppas på lite tips/råd och förklaringar. Ha det!

Link to comment
Share on other sites

Strecken (om jag förstår dig rätt) är en del av videotekniken överlag. Tekniken kallas interlaced och innebär att varje frame bara använder varannan rad. Frame 1 använder udda rader, frame 2 jämna, frame 3 udda osv.

 

Det finns kameror där man kan filma de-interlaced (dvs som filmar "hela" frames"), men de är inte helt billiga. Tror den billigaste jag sett hittills ligger runt 20 000:-

 

Det finns också tekniker för att ta bort interlacningen och "fuska" sig till så att man får hela frames. Dessa har dock sina nackdelar och resultatet blir aldrig helt bra.

 

Hoppas det här förtydligade något lite. Det finns säkert dem som kan förklara klart bättre än vad jag kan.

 

McWolfe

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...