Jump to content

Pripps Blå reklamer?


Perran
 Share

Recommended Posts

Hejsan!

Är det någon som vet vilken kamera samt vilka färg/filter efftekter de använder i pripps blå reklamerna för att få den där härliga klarblåa bilderna från skärgården? Det ser otroligt härligt ut när man ser reklamfilmerna, skulle va väldigt tacksam för svar av någon som har nån aning råkar vara väldigt nyfiken å intresserad av receptet!

/Perran

Link to comment
Share on other sites

Stämmer att polariseringsfilter hjälper att få himlen snyggare, men det är inte heller hela sanningen. I princip alla reklamfilmer (precis som foton) går igenom en mycket tuff process i efterarbetet. Man jobbar med färger, gamma och kontraster tills bilden blir PERFEKT och nöjer sig inte med något halvdant.

Link to comment
Share on other sites

visst har du rätt, men det gjordes pripps blå-filmer för bio redan på 80-talet med samma look och jag skulle inte tro att de använde några digitala verktyg där. det finns mycket man kan göra i kameran, framkallningen och printningen. just blåaktiga bilder med djupa himlar är dessutom bland det enklaste att få till.

 

/mattias

Link to comment
Share on other sites

Du måste garanterat använda ett filter för o få himmelen fin från början. det finns ingen chans o göra en redan paj himmel fin i post. doh.

 

UV filter hjälper faktiskt en del om du har belyst det bra, finns standard på några kameror o e billigt. annars så skulle ja tippa på pol filter oxå.

Link to comment
Share on other sites

[citat=e93mw]Jag har hört att man, förutom efterarbetet, även filmar i mars för att få den där krispiga nyansen av blått.

 

Detta skulle även förklara varför vissa av skådespelarna ser så sammanbitna ut... ;-)[/citat]

 

Har hört samma sak. Någon som jobbade med detta angav vid ett tillfälle badtemperaturen men nu minns jag den inte. Det var iaf såpass att endast ryska vinterbadare skulle hoppat i utan ordentligt betalt. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...