Jump to content

Söker öknamn


ghijohansson

Recommended Posts

I manus skrev jag dassministern, och trodde läsarna skulle förstå att Säpos personal syftar på statsministern. Men läsarna missförstod. Så vilket öknamn bör Säpo använda för att det ska bli entydigt? Nej, jag syftar inte på någon verklig statsminister. 
 

Link to comment
Share on other sites

Angenemt svår fråga. Dassminister säger ju vilken sorts humor som är önskvärd och att ordlek är på gång. Statsministern är ju ministern som håller reda på andra ministrarna... Finns det någon känd fårhund? Nej det finns det inte. Tuppministern? Vad gör stadsministern mest? Skakar hand med folk? Bestämmer? Kaptänsministern? Statskaptänen?

Link to comment
Share on other sites

Kan du inte bara beskriva på något sätt i manus att statsministern är dassministern? Exempel: De kanske har en bild på honom och säger att statsministern här osv, sen svarar någon genom att kalla honom för dassministern. Något sånt för då får ju personen två namn som man kallar honom vid. Det blir ju också då tydligt att statsministern har smeknamnet dassministern om man gör allt detta i en och samma scen.

Link to comment
Share on other sites

Tack för svar.

Nja, jag nämner mordet på Palme på sådant sätt att det bör framgå att mord på nuvarande statsminister planeras. Men att ha foto på nuvarande statsminister är värre eftersom jag ej angett vem som är statsminister. Jag började skriva under den förrförre statsministerns regeringstid, och risken finns att det drar ut på tiden innan filmen blir färdig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...