Jump to content

HDCAM?


topsy

Recommended Posts

En proffsig 35mm filmkamera? Ganska jäkla mycket med tanke på att till och med filmbolagen hyr in kamerorna från (oftast) Panavision.

En 35mm filmkamera ger bättre kvalitet än en HDCAM (förutsatt att fotografen vet vad han sysslar med givetvis).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

En 35-kamera av någon slags äldre eller billigar modell bör inte kosta så mycket, man skulle säkert kunna få tag en sådan för nån stans mellan 30 och 60 tusen, men då har du problemet att optiken också är dyr och att 35-film kostar skjortan. 3 min för 3500 kr eller så tror jag så det kan kännas lite kämpigt. Anledningen till att folk hyr Panavision kameror är att de inte är till salu utan bara kan hyras.. Men det finns som sagt andra kameramärken att filma på om man behagar.

 

HD kameror är digitala och dyra. Mellan 1 och 3 mille om jag inte fått allt om bakfoten.

 

Om du har skitmycket pengar och tänker filma på nån slags film eller med HD så föreslår jag glatt 16mm film i stället för 35. Det kostar hälften så mycket och blir jättefint. Jag tror att du skall hyra/låna kamer i stället för att köpa, oavsett om du skall filma på 35 eller 16. 16 funkar bra och kan blåsas till 35 när allt e klart och då blir det mycket bra..

 

Ja, oj nu blev det nån slags utläggning men så kan det gå..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Traxx: När jag skrev det hade jag nog någon färsk bild i minnet av eftertexterna från någon hollywood film där det brukar stå "Cameras provided by Panavision" eller nåt liknande :)

 

Är Arri ett fristående företag? Har av någon anledning fått för mig de ägs av Panavision... :q

Link to comment
Share on other sites

Panavision är ett Amerikanskt företag och helt fristående från det tyska bolaget ARRI (Arnold & Richter). Däremot äger ARRI numera det Amerikanska bolaget Moviecam sedan ett par år tillbaka.

 

När man filmar med Panavisions utrustning måste man ha en av deras logos i slutet. Det gäller inte Arri. Panavisions kameror är väldigt bra och har en extremt skarp prime-serie objektiv. Dom är byggda som studiokameror och är minst sagt bökiga att ha med på location. Sökaren sitter t ex fast monterad bakom kameran så att man måste använda ett vevhuvud vilket bara det är en mycket svår konst. Det gäller inte Arri som är berömda för sin ergonomi och möjlighet att ha med sig på svåra inspelningsplatser. Jag föredrar helt klart Arri med Zeiss-objektiv. Men mest föredrar jag Sony.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...