Jump to content

Proggresivflash på ansiktet - val av belysning


Marksikt

Recommended Posts

Hej,

Jag ställer en dum nybörjarfråga. Jag är tvungen att filma själv en musikvideo, ett eget projekt pga mina slantar är slut. Annars hade jag gärna anlitat en riktig fotograf som det känns rätt. Hur som helst...
Jag har en scen där folk sitter i mörker vid ett bord. Jag vill belysa ett ansikte i taget med en liten progressiv flash så ljuset går jämt från stängt till helt på och tillbaka som en puls på ca 2 sekunder så man hinner se ansiktet innan det försvinner. I värsta fallet filmar jag med mobilen.

Rådet är vad jag kan välja för belysning. En enkel fyrkantig led-lampa driven från en dimmer med fader. Krukset är att lampan skall vara styrbar från dimmern som skall ha en linjert fader, så jag kan driva "flashen" manuellt.

Eventuellt behövs det tå lampor för detta och en flerkanalig dimmer.

Jag är tacksam om ni tipsar något val. Återigen, jag uttrycker det ganska konstikgt kända saker. Bilderna är bara ett exempel, inte något riktigt val då lampan inte passar ihop med dimmern.

Alternativt, om det skulle finnas en dimmer styrbar via en mobilapp där man kan programera på/av förloppet med ljusintensitet och snabbhet och sedan bara trycka på en knapp i appen.

Tack!

George

image.png.c13d6c2d5bdb34591e9c5417333d3d81.png

image.png.7595c4b4f0212496b003e3c7365c9735.png

Link to comment
Share on other sites

Jag hoppas du vet att kameran ej uppfattar ljus på samma sätt som vi människor. Så till att börja med, du behöver en lampa med färgindex på minst 90 (100 är perfekt). Men om det är en kameralampa du skaffat så utgår jag från att den är ger rätt färg.

Däremot har jag svårare för att svara på det som du mest undrar över. Enklast om du sätter upp några dockor, filmar dem och ser om effekten blir vad du tänkt dig.

Link to comment
Share on other sites

Tack!

Jag har inte skaffat något ljus, just för att jag vill skaffa det tillsammans med den dimmer som kan styra det. Det är ju just den linjera potentiometern som ger mig nytta genom att jag kan prova olika snabba progressioner på "flashen". Egentlingen skulle jag utgå från den 1-kanaliga dimmern och söka ett lämpligt ljus, gärna med 100-färgindex om jag har råd. En docka vore inte heller dumt att ha 🙂

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...