Jump to content

after effects


Woolke

Recommended Posts

Hur gör man för att få två bilder i en, om jag har ett klipp där det är eld och ett annat klipp där jag går på en gata och då vill få det att se ut som det börjar brinna när jag går, använder mig av after effects men är inte så haj på programmet. Tack!

Link to comment
Share on other sites

Oj, många av dom senare tidens inlägg har handlat om hur man sammanfogar två bilder i AE.. kan rekommendera den om höghuset, eller den om ett flygplan som flyger förbi, även den översta länken (Adobe After Effects - tutorials, länkar och guider).

 

Alldeles beroende på om du ska använda dig av alphakanaler eller inte, om nåt är inspelat mot grönskärm, om det ska maskas etc. Men tekniken är ungefär densamma även fall det är eld eller vatten eller vad det nu kan vara.

Så det finns gott om sådant här på forumet. Speciellt mot AE, så det borde inte vara så svårt att hitta nåt matnyttigt.

Link to comment
Share on other sites

om elden är filmad mot en enfärgad bakgrund (tex. bluescreen) så får du använda dig av chroma-key eller color-key som de står i AE

 

de går ju även om de är fler färger men då måste du använda dig av fler lager där du keyar bort olika färger i varje lager (det bör ju inte vara för stor skillnad på färgen/färgerna bakom elden)

 

om de är för stor variation på färgen för att använda chroma-key så får du använda någon annan funktion där du lägger elden ovanpå och gör en toning mellan elden och det andra klippet

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...