Jump to content

Tips Kring Upplägg Dokumentärfilm


Jontish92

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har fått en uppgift om att göra en dokumentärfilm på den skolan jag studerar på.

Man fick fritt välja vad för typ av dokumentär man ville göra och jag valde då att göra en dokumentärfilm om hur det är att bo på skolan internatskola.

 

Min tanke är att intervjua 4 elever samt en lärare eftersom att dokumentären ska handla om "hur det är att bo där" så är jag lite nyfiken på hur ni hade lagt upp detta för att få lite tips kring miljö och uppbyggnaden.

Tanken är så klart att jag ska använda mig av inklippsbilder på det personerna talar om, men bör jag exempelvis fokusera på att hitta en fin miljö och göra alla intervjuer i samma miljö, eller ska jag variera upp och göra intervjuerna i olika miljöer?

Jag tycker personligen att det känns väldigt tråkigt att intervjua en person som sitter inne på sitt rum på sängkanten inne i sitt boende, trotts att man använder sig av andra inklippsbilder..

 

Berätta gärna hur ni tänker om ett sånt här upplägg av dokumentärfilm och framförallt vad ni själva skulle tycka vore intressant att se.

 

Bästa hälsningar

Jonatan

Link to comment
Share on other sites

Var snäll ge ytterligare info.

 

Hur hög är ambitionsnivån?

 

Hur långa ska intervjuerna vara? För drygt ett årtionde sedan spelade jag in ett flertal studiointervjuer, med tre kameror igång samtidigt. I en sådan situation så kan det vara bra att begränsa sig till max 8 minuter per intervju.

 

Dessutom, vad har du för begåvningsprofil? En sak som gör det svårt att svara är att du har kanske helt annan begåvningsprofil än vi som försöker svara.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...