Jump to content

Portabel strålkastare/spot


Niclas_L

Recommended Posts

Hej,

Är det någon som kan komma med tips på portabelt fastljus så skulle det uppskattas.

Jag arbetar främst med stillbild, och då nästan uteslutande med en hård på-kameran blixt riktad rakt fram, som ljuset från en kompaktkamera blixt fast större och starkare. Arbetar också uteslutande utomhus i naturen och främst vid soluppgång och nedgång.

Tänk er ett blixtrat träd i solnedgången med havet i bakgrunden så är vi nära förutsättningarna.

Nu skulle jag vilja arbeta liknande fast med rörlig bild och ett fast ljus, har testat med bilbatteri och en lös extraljuslampa från en bil, fungerade hyffsat men ingen vidare kvalite på luset och ett bilbatteri är lite i tyngsta laget, kanske också lite svårt och bökigt att flyga med.

Också viktigt att lampan är tillräckligt liten för att kunna placeras nära optiken, så att ljuset studsar rakt tillbaka, rätt in i linsen, röda ögon typ.

Är det någon som har något tips på en batteridriven stark spot och vettigt batteripack? vill gärna kunna lysa upp något 15 meter helst längre bort, men kan anpassa.

Får inte kosta allt för mycket mindre än 10 000 vore bra, typ 3000-5000 så kan jag nog köpa utan att testa, alternativt att något som går att hyra tre veckor i stöten utan att bli ruinerad, men alla tips mottages tacksamt, det här är lite utanför min kunskaps-zon.

 

Tack på förhand

 

/Niclas

inkaandniclas.com

Link to comment
Share on other sites

Vill du ha kraftfullt riktat ljus skulle jag nog rekommendera Aputure Light Storm LS 120 - https://kaffebrus.com/produkt/aputure-light-storm-ls-c120d

 

Och batteriet jag skulle rekommendera till den blir nog detta, dock skulle jag köpt två, ett batteri håller inte allt för länge: https://www.cyberphoto.se/info.php?article=BVM0006

Dessvärre överskrider det din budget samt så saknas laddare till batteriet/erna och sådana är ganska dyra, exempelvis: https://kaffebrus.com/produkt/v-mount-laddare-for-2-batterier

 

Ett sämre batteri men med inbyggd laddare kanske kan fungera till en början innan du går nuts: https://kaffebrus.com/produkt/v-mount-batteri-inbyggd-laddare-usb-utgang-v-lock

 

Det finns otaliga LED lampor för film, dessa är exempelvis också mycket populära om än rätt så mycket svagare: https://kaffebrus.com/produkt/55w-boltzen-fresnel-led

Till dem köper man också med fördel billigare batterier.

 

Hur som helst, du kan själv leta dig runt bland alla de hundratals test som finns av LED-lampor för film på Youtube.

Batterier däremot är en annan femma, svårt att hitta bra test men jupio och patona är ett hyfsat bra lågbudgetmärken som går att få tag på i Sverige.

 

Lycka till, mvh /Pontus w

Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket Pontus! Dina förslag ser väldigt mycket som det jag tänkte mig borde finnas. Har jag förstått det rätt att jag kan kika lite efter vilken LED som helst och sedan köpa till batterier? Jag kan kika efter V-mount kompatibla lampor helt enkelt? Sedan är det ju lite trixigt att förstå ljusstyrka och dom enheter som anges fc säger mig inte så mycket, men jag får ta och plugga lite.

 

Jo det blir lite över budget för att bara chansa, men jag kanske kan hyra något liknande och testa. Fungerar det som jag tänker mig och hela arbetssättet är något att gå vidare med så är det ju inte helt galna pengar det verkar handla om.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...