Jump to content

Hur lyder lagen angående Dokumentering något olagligt (I detta fallet dokumentärfilm)


konneman

Recommended Posts

Hej,

 

Jag ska snart bege mig ut för att filma och dokumentera när en person utför skadegörelse i form av graffiti målning. Det ska bli en dokumentärfilm uppdelad i 24 delar med 24 olika personer som jag följer på både dagtid och nattetid när dem gör sin "grej" i detta fallet sprejjar med sprayburkar där det är olagligt.

 

Jag dokumenterar helt enkelt något som är olagligt, jag utför dock inte någon skadegörelse själv överhuvudtaget och vad jag vet så har man ingen plikt att anmäla när man ser något olagligt i Sverige.

 

Jag är inte utbildad journalist utan jag äger Sveriges största sida med bilder från Graffiti scenen i Malmö. Nu är dock nästa steg att följa med en graffitimålare ut och helt enkelt göra en dokumentärfilm av det.

 

Jag har ringt till polisen på 11414 för att be om råd men dem kunde inte ge mig något fullständigt svar mer än att "Men det är ju onödigt". När jag sen bad om att bli kopplad till någon som besitter lite mer kompetens gällande ämnet så klickade, ursäkta kärringen mig.

 

Därför vänder jag mig nu till er på Voodoofilm i hopp om att få lite svar gärna med källor eller egna preferenser samt erfarenheter. Vad DU tkr rent moraliskt om detta projekt är jag inte ett dugg intresserad av och det kan du därför strunta i att skriva.

 

 

Obs: Detta är min första tråd på forumet och då jag precis ska börja mycket med filmning och redigering etc så kommer jag förmodligen hänga här rätt ofta :) Men detta blir första tråden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...