Jump to content

Infecta - (Kortfilmsmanus om ett apokalyptiskt Sverige).


Moha87
 Share

Recommended Posts

Synopsis: Infecta, en kortfilm som utspelar sig i ett apokalyptiskt Sverige. Ett virus har gjort större delen av befolkningen till infekterande blodsugare.

 

Vi får i filmen följa Ismail som efter ett antal misslyckanden desperat letar efter en säkerhetszon. Hans väg korsas med Anjas, en ung tjej som gått igenom en hel del men som kan vara mänsklighetens räddning.

 

Tanken är att jag själv så småningom ska spela in filmen, därav emellanåt en aning detaljerad berättarstil. Känner att jag har lite svårt med balansen mellan vad som är relevant i ett manus och inte. Så uppskattar all form av feedback, på manuset och storyn.

Link to comment
Share on other sites

Nja. En film behöver en början, en mitt och ett slut. Du har bara en början. Filmen tar ju slut just som det börjar bli intressant.

 

Det finns flera saker som är irriterande vid läsningen av manuset, som att du skriver att X hör Y, istället för att beskriva ljudet som hörs, och att du genomgående stavar fel på "längs" i form av "längst", men det är saker som bleknar i jämförelse med bristen på story. Filmen behöver ett slut för att vara tillfredsställande.

 

Lycka till!

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...