Jump to content

3d-model från spel i film?


Magnuz

Recommended Posts

Hej!

 

Har en fundering. Laddade ner en 3d-modell jag tänkte ha med i en film som jag har jobbat med nu på min fritid i några månader. Upptäckte nu av en slump att 3d-karaktären är från ett spel, stod ingenstans om det i beskrivningen av modellen på hemsidan. Det är inte exakt samma modell från spelet, typ att någon har hackat spelet och plockat ut modellen utan det är någon som har modellerat om den. Det är vissa små skillnader men man ser att det är samma karaktär. Stod på sidan där jag laddade ner den "License typ: Freeware" (inte commercial eller privet eller något sådant) och i videon som visar om modellen står det "Ready to render and royalty free".

 

Hur ställer man sig till det här? Jag har jobbat med klippen där modellen ska ingå mycket så vill såklart helst inte göra om. Kan även säga att filmen kommer visas på Youtube och är alltså ingen biofilm eller något sådant.

Link to comment
Share on other sites

Det ingen ingen vet är det ingen som lider av. Frågan är dock om du verkligen vill använda en karaktär som förekommer i andra sammanhang? Det lär ju förändra associationerna till din film lite beroende på vad det gäller.

 

Generellt dock, om karaktären bara modifieras tillräckligt mycket så bör du inte köra in i några problem. Om den används as is, så kan det ju slå tillbaka. Vad som är relevant för de som äger rätten till karaktären är också sammanhanget den används i. Så det kan vara vettigt att nämna.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...