Jump to content

Studier i Asien


Regul

Recommended Posts

Det fanns ingen avdelning för utbildning på Forumet därför skriver jag här.

Har någon hörde talas om skådespeleriutbildning för internationella studenter i de asiatiska länderna? Det finns en så omfattande filmmarknad och filmtillverkning i China, HongKong, Taiwan så det måste finnas skådespeleriutbildning med. Fast jag kan inte hitta de på Internet likaså stipendier ämnade åt att studera i Asien. Det kanske är en helt dum idé men teoretisk sätt skulle det vara möjligt att söka stipendier. Jag gillar väldigt mycket det asiatiska skådespeleriet så det vore så grymt att ha det aventyret..:)

 

Om någon hörde om stipendier, eller någon annan som åkte dit, vänligen dela med er av allt ni kan.

 

Tacksam för svar!

Link to comment
Share on other sites

Har en bekant som har varit med i TV-serier i Kina, samt reklamfilmer. Han gick regiutbildning i Chengdu.

 

Nu finns det många västerlänningar i Kina och jag är inte säker på att en utbildning där är det bästa sättet att komma in. Man måste lära sig en hel del om Kina om man vill bo där. Det går inte till på riktigt samma sätt som här. Sociala regler skiljer sig ibland väldigt mycket. Och du bör vara säker på att det finns intresse av dig först.

 

Trust me. Jag har bott i Kina, talar flytande mandarin och är gift med en kinesiska. Kan man inte en hel del innan man åker dit, så är det nog stor risk att du blir bränd.

 

Lyckas du ge dig in i leken så kan du dock tjäna mycket bra.

Link to comment
Share on other sites

Dawey,

 

Tack så jättemycket för svaret. Din bekant läste regi på mandarin?

"Nu finns det många västerlänningar i Kina och jag är inte säker på att en utbildning där är det bästa sättet att komma in"

 

Men varför inte utbildningen då? På det sättet det kan bli säkrare komma i kontakt med branschen där? Vilka vägar annars tänkte du på?

 

Jo, visst förstår jag att man måste vara riktigt påläst om inte har rest dit tidigare att bekanta sig med landet och den sociala strukturen men som du säger det är många västerlänningar som studerar eller vistas i Kina nu och det ska inte därför vara svårt att få kontakt och info ur första händerna innan man reser. Så att man kommer att få veta len del av vad man ska förvänta sig där i olika sammanhang.

Studera språket innan man reser är ett måste tycker jag själv men frågan är om vilken väg man ska snarare välja? Att åka och studera språket samtidigt som man försöker få en inblick på plats i vad gäller filmbranschen där, eller det finns väg att åka direkt som en student vid någon filmskola. Det vore bättre fast jag tvekar att det finns en undervisning på engelska. Ett problem till jag kunde inte hitta några skolor inom film i Kina hur jag är söker. Skumt..:)

 

Så din bekants erfarenhet låter otroligt intressant. Behövs det någon speciell tillstånd att "vara statist", läs jobba där.

Jag läste även en sida skriven av en studerande i Kina tjej där hon skrivit att man kan vid sida om studier "jobba som skådespelare eller statist" vilket förhoppningsvis stämmer och vore riktigt kul.

 

Jag förstår att det hela kan låta otroligt naivt men därför rusar jag inte hals över huvudet dit utan försöker att samla ihop alla slags rykten och info innan jag överhuvudtaget kommer till ngt beslut.

 

Dawey, är det omöjligt tror du att få en mejl till din bekant eller prata med dig via e-mejl? Det finns så många saker som kanske är lite jobbiga att diskutera direkt i forumet, vad vet jag?

 

Sen är det en dilemma vilket språk man ska satsa på, eftersom om man vill kolla saker och ting i Hong Kong så gäller det cantonese dialekt, inte mandarin. Vet du vad det brukar vara för språk de talar i HK filmer? (För mina oerfarna öron är det så klart omöjligt att urskilja..8-)

Link to comment
Share on other sites

I Hongkong talar de Hongkong-kantonesiska. (Den skiljer sig en aning från Mainland-canton-cantonesiska)

 

Man måste ha arbetstillstånd för att arbeta där.

 

Jo, min bekante pluggade på mandarin.

 

Mandarin eller cantonesiska? Här är en lång och intressant diskussion:

 

http://kampsport.se/forum/viewtopic.php?t=8271&postdays=0&postorder=asc&start=0

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...