Jump to content

Finns Fel, svensk kortfilm från 2013


Botvind

Recommended Posts

Det här är vår film Finns Fel, inspelad och färdigställd under Augusti 2013, som blev vinnare i filmfestivalen RUNYZ som är Västernorrlands uttagningsfestival till Novemberfestivalen (även kallad "SM i ung kortfilm").

 

Vi är två stycken killar som har startat Njurunda Productions, och det här är vår första film tillsammans (och min egen regidebut). Vi har båda utbildningar i film, först från medieprogrammet på Sundsvalls Gymnasium, och även eftergymnasial utbildning där en av oss utbildat sig i TV-Produktion i Piteå, och ena i Film Production på Santa Barbara City College i Santa Barbara, USA.

 

Handling: Finn vaknar upp i sin bil efter en blöt kväll utan något minne från kvällen innan och hittar en otrevlig överraskning i bakluckan på bilen. Vi får sedan följa Finns väg när han försöker lösa dom problem som byggts upp för honom.

 

Total Längd: 15:07

 

Genre: Komedi

 

Filmen är redigerad i Adobe Premiere, Adobe After Effects och färgkorrigering i Adobe SpeedGrade.

Ljudredigering och mix gjort i Pro Tools.

 

Utrustning:

Kamera: Canon 600D

 

Ljud: Zoom H4n Handy Recorder

Mikrofon: Röde NTG-2

 

Kom gärna med feedback, både positiv och negativ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Lysande! Grattis! Två synpunkter har jag dock.

 

Ett. Den samiske gangsterledaren var för mycket karikatyr. Er film ger till dess sken av att vara en om än otrolig, dock ändå möjlig historia och helt plötsligt blev det buskis.

 

Två. Det är inte trovärdigt att de två kompisarna skulle lösa problemet genom att ta död på paketet. Det stämmer inte med deras personlighet. Skulle ägaren av den gula bilen mörda för 125 000 kr. Vad de skulle ha gjort är att komma på att en bekant till dem har en likadan SAAB, slå henne medvetslös, dyrka upp den andra SAABens baklucka och lämna henne där. Huvudrollsinnehavaren kommer kommer att fråga om de verklige kan göra det - i så fall skulle hon ju kunna vittna mot honom. Ägaren till den gula bilen säger att hon inte kommer att göra det eftersom det var hon som sköt polisen. Sen kör de upp och kastar pistolen från bron, och på vägen från bron hör de att hon återfunnits och att ägaren till den andra SAABen skall få 2 miljoner.

 

Men som sagt, petitesser i ett gediget hantverk!

Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket för ett bra välskrivet svar! :)

 

Håller med delvis i dina synpunkter, och tänker inte försvara våra val allt för mycket! Men punkt två är vi medvetna om, och ville väl mest ha en liten twist på storyn, där av detta val. Vår grundidé var dessutom att få fram att Mats (kompisen) skulle vara den onda av dom två, vilket vi tyvärr fick svårt att få fram inom tidsramen!

 

Men som sagt, kul att någon tar sig tid och skriver ett bra svar med både beröm och konstruktiv kritik! Hatten av!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...