Jump to content

Ljudet blir felsynkat premiere cs5


Bondmoran

Recommended Posts

Hej på er.

Jag är ny på premiere pro och stötte på problem direkt... Jag har en film som jag filmat med mobilen som jag ska redigera i premiere pro.

 

Om jag bara spelar upp filmen direkt från finder så är allt ok med ljud och bild, men när jag lägger till den i timelinen i premiere så synkar bara ljudet en liten stund och sedan blir det fel. Det hamnar liksom efter.

 

Vad händer?

 

/Bondmoran

Link to comment
Share on other sites

Kollar jag spec på samsungs hemsida så står det så här:

 

Videoformat Format: MP4, M4V, 3GP, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM Codec: MPEG4, H.263, H.264, VC-1, VP8, WMV7 / 8, MP43, Sorenson Spark, HEVC

Videoupplösning UHD videouppspelning (4 K)

Video bildfrekvens 60 fps

Ljudformat Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA MP3, AAC, AAC+, eAAC+, AMR-WB, AMR-NB, Vorbis, FLAC, WMA, WAV

Link to comment
Share on other sites

Ok, lite uppdatering då.

 

Nu testade jag att helt enkelt ändra speed/duration på bara ljudklippet. Jag ändrade till 100,2 och då blev ljudet perfekt :-D

 

MEN....

 

När jag exporterade filmen för att lägga den på youtube så blev resultatet precis lika fel som innan... SUCK!!

 

Gjorde jag något fel i inställningarna som gjorde att det blev fel? Går jag till projektet i premiere så är inställningen kvar och det låter bra men efter exporten så är det fel igen.

 

Jag använde dessa inställningar när jag exporterade:

 

(drar mer allting för säkerhets skull)

 

Export Settings:

 

Format: H.264

Checkboxes Export Video and Export Audio

 

Basic Video Settings:

 

Width: 1,920

Height: 1,080

Frame Rate: 23.976

Field Order:Progressive

Aspect: Square Pixels (1.0)

TV Standard: NTSC

Profile: Main

Level: 5.1

Checkbox Render at Maximum Depth

 

Bitrate Settings

 

Bitrate Encoding: VBR, 2 pass

Target Bitrate [Mbps]: 10

Maximum Bitrate [Mbps]: 40

 

Checkboxes Use Maximum Render Quality and Use Previews

 

Basic Audio Settings

 

Audio Codec: AAC

Sample Rate: 48000 Hz

Channels: Stereo

Audio Quality: High

 

Bitrate Settings

 

Bitrate [kbps]: 320

 

Advanced Settings

 

Precedence: Bitrate

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle prova göra om orginalklippen i ett annat transcoder-program, typ Handbrake motsv. Sen in med det i Premiere. Detta för att testa om det får bort ev. VFR som Premiere har svårt med. Sitter du på Mac kan du prova köra det igenom iMovie.

Link to comment
Share on other sites

Jag testade nu att öppna filmen i imovie, skapa en film, gjorde inga ändringar utan bara valde "dela" och sedan "som fil". Denna filen öppnade jag sedan i premiere och då står det att den är 25fps... Så den biten hade ju ändrats. Men nu var ljudet inte bara någon sekund fel utan ljudet låt galet mycket före. Det stämmer första sekunderna men sedan blir det bara värre och värre. När ljudet är slut så är det fortfarande ca 30 sekunder kvar av klippet.

 

Helt skumt!!

 

Spelar jag upp det med quicktime så är allt ok däremot.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...