Jump to content

Nu kan du surfa krypterat på forumet


Pace

Recommended Posts

Nu går det att surfa krypterat på forumet.

 

Det är enkelt, gå bara in på https://forum.voodoofilm.org/ (HTTPS) i stället för http://forum.voodoofilm.org/ som är den vanliga adressen.

 

Det är särskilt användbart att surfa krypterat om du sitter på ett hotell, café eller bibliotek och surfar, men också hemma.

 

För ökad säkerhet bör du också ha ett lösenord per webbplats. Lösenordet bör vara långt och gärna några slumpmässiga ord sammansatta, till exempel "Barnkanalen filmas på Arriflex 535". Det är enkelt att komma ihåg och väldigt säkert.

 

(Från Fürnis tidigare förslag)

Link to comment
Share on other sites

Just det: Ibland kan det komma upp varningar som säger att "anslutningen inte är säker" eller liknande.

 

Det beror på att några filer laddas in från okrypterade servrar. Det vill säga, några javascript-filer och bilder cachas på andra servrar vars enda syfte är att mellanlagra filer som används ofta och av många användare. Detta betyder att all din kommunikation är krypterad utom just javascript-filerna och bilderna. Det är helt i sin ordning, men vill du öka säkerheten ännu mer kan du förstås blockera även dessa (men det kan påverka hur forumet fungerar).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Klicka på "Läs in osäkra skript" så ser ni inte lösenordet när ni loggar in.

 

Det beror på att inloggsformuläret inte består av ett lösenordsfält, utan ett vanligt textfält. Det är javascript som ser till att texten inte syns. Det används så för att kryptera lösenordet innan det skickas. Lösenordet sänds alltså aldrig i klartext oavsett om man surfar krypterat eller inte. Det är en inbyggd säkerhetsfunktion i mjukvaran. Att surfa med HTTPS är bara ett extra skydd.

 

Jag kommer att lösa dessa bekymmer inom kort. En ny version av forumet väntar, men det har blivit lite problem med plugins, och det försenar det tyvärr något.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...