Jump to content

Manus utan dialog


malsum

Recommended Posts

Finns det någon här som har tips på bra manus för korta historier utan dialog (publicerade verk, that is....)

 

Jag driver just nu utvecklingen av en halvanimerad humoristisk TV-serie för barn, som är dialoglös. Manusen fungerar rent innehållsmässigt, men det är just formateringen och upplägget i text som vi behöver tips på, för att effektivt kunna förmedla visionen till investerare o dyl.

Stilen är typ "harmlös slapstick" och ursprungligen letade jag efter scripts till "Shaun the Sheep". det hade varit idealiskt att få se upplägget som mästarna på Aardman använder sig av, men dessa scripts verkar vara så gott som omöjliga att komma över. Om någon mot all förmodan har ett exemplar av StS-script att maila, så vore det sweeeeet... men annars är jag som rubriken antyder ute efter alla möjliga former av dialoglöst manus. Animerat - gärna.... För barn - också gärna. Men ingendera är ett måste....

 

tackar på förhand :-)

Link to comment
Share on other sites

Jag kan tyvärr inte hjälp dig med några värdfulla länkar till sådana manus som du efterfrågar, men om du vill ha ett koncept som lockar investerare så har jag själv stött på något jag tyckte var väldigt säljande, nämligen bildmanuset kört som en animerad film. Då fick man en snabb uppfattning om storyn OCH de tänkta animatörernas förmåga att förmedla historien. Även om bara var 15-20e bildruta var med och enbart i skissad form, så gav det en väldigt bra uppfattning om det väsentliga.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...