Jump to content

Brännvidder vid filmning


Golho

Recommended Posts

Hejsan!

 

Jag sitter och redigerar lite stillbilder och försöker få till lite cinematiska filter i photoshop. Om man får till det bra kan det nog se ut lite såhär: Favorite Things | Flickr - Photo Sharing!

 

Men en sak som slog mig är valet av brännvidd i långfilmer. Jag filmer en del på fritiden och vet att vissa brännvidder inte är särskilt snygga och ger inte den här känslan av professionellt fotoarbete.

 

Vanligtvis så brukar man sällan ändra på brännvidden under ett klipp, alltså att zooma - det har jag fått lära mig, och märkt av dessutom(såklart förekommer det ibland). Men vilka brännvidder kör man normalt sett med i en professionell långfilmsproduktion, tex en blockbuster-action. Är det skillnad mellan genrer, brukar regissörer eller fotografer förälska sig i en viss brännvidd eller går man mest efter vad som passar bäst i sammanhanget?

 

Kan dessutom passa på att fråga vilket märke som är vanligt på objektiv. Vad brukar det vara för sorts objektiv som används etc?

Link to comment
Share on other sites

Jag tänkte mer vad som är vanligt inom kretsar i Hollywood mer eller mindre. Jag fotar mycket själv både stillbilder och film så jag vet hur det fungerar med olika brännvidder, men jag tänkte om det var hyfsat allmänt känt om det finns några standarder inom filmografi som kanske utmärker sig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...