Jump to content

Axel rigg - ProAim DSLR Kit 6 (CF)


PabloFernandez

Recommended Posts

Har ett kit byggt av delar från dvcity själv till min Ag-Af101:a. Helt ok prylar, inte så där jättebra men väl prisvärda och det speciellt om man är lite händig och kan modifiera deras kit lite så där lagom själv. Jag har t.ex. köpt delar från DVCity och modifierat dem med hjälp av ett företag som är specialinriktat på att skapa och modifiera verktyg till tyngre industri och de har hjälpt mig med diverse små modifikationer.

 

Matte boxen t.ex. behövde nya skruvar för att låsa fast flaggorna och filterhållarna samt ett modifierat fäste till rodsen för att sitta stabilare. Har köpt till lite extra delar och själv gjort ett nytt fäste för kameran som är stabilare och follow focusen som följer med det där paketet skulle jag inte satsa mycket pengar på (detta är dock riktigt prisvärt: Dual wheel Follow Focus fr canon xl1 red arri sony lens. Fördelen med Dvcity är dock att de har ypperlig support via skype (chatta med dem) som gör att du kan beställ ditt specialgjorda kit om du anser att du har tid och ork (då kan du även beställa extra ringar till optik m.m.), har du inte det så skulle jag köra zacuto eller liknande för pill lär det bli för att få det tight och bra eller så kör du på deras kit om du inte är så kräsmagad, jag är lite extrem och brukar modifiera nästan allt själv.

 

Mvh /Pontus w

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Tja. Jag har inga problem med att bygga/modifiera. Har t.ex. redan byggt egen steadycam med väst och dubbelfjädrad arm samt byggt egen trådlöst follow focus.

Ska kolla lite reviews på nätet och se vad andra oxå har att säga om kitet. Stor tack för hjälpen.

 

Aningen offtopic, men hur byggde du din steadicam? Bilder? :)

Link to comment
Share on other sites

Jag har en sån där Edelcrone Modula 5. Väldigt välbyggda grejer och fungerar bra. På den skulle jag dock vilja ha lite längre avstånd mellan handtagen - och har tänkt modda det själv.

 

Vi har blivit återförsäljare för deras grejer men vi börjar med dom mindre riggen (Pocket Kit) dom kommer finnas i webshopen fast inte direkt från början.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...