Jump to content

Militärkläder (M90, stridsvästar, hjälmar)


Kim-O

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har en filmidé jag funderar på som inbegriper en krigsscen. Det ska vara totalt kring 20 soldater i full stridsmundering med kamouflagekläder, stridsväst, kängor, hjälmar och kamouflagefärg i ansiktet. Jag tänkte höra om några här har idéer och tankar på vart man kan få tag i sån här utrustning.

 

I och med att det är till så många personer förstår jag att det blir svårt. Dessutom har jag inte i åtanke att köpa/hyra då detta känns som att det drar iväg alltför mycket i kostnad för en 1-2 dagars filminspelning. Jag söker därför efter en lösning att låna utrustning.

 

Någon som har någon tanke? Jag funderar på om man skulle höra av sig till typ FMLOG (Försvarets logistiksektion) och på ett försynt sätt fråga dom, för där vet jag att det finns utrustning. Tror dock inte att Försvaret är så samarbetsvilliga för detta ändamål om man inte formulerar sig på ett bra sätt.

Link to comment
Share on other sites

Du skulle kunna leta bland olika föreningar och se om det finns någon som kanske sysslar med just krigs-vad-det-nu-kan-vara. "Föreningen Beredskapstid 1939-1945" sysslar ju med just militären under åren -39 till -45, men kan tänka mig att det finns liknande föreningar som har ett intresse i det mer nutida.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...