Jump to content

48 v och elektretmic, ömtåligt att blanda???


Mickels

Recommended Posts

Tänkte hör om man kan förstöra utrustning om man råkar blanda elektretmic (mic med batteri) och 48v från mixern eller kameran? Eller ska man va försiktig med att inte ge för mycke ström till micen? Vad i så fall skadas? Är micen eller kameran känsligast för dist eller att gå sönder?

Link to comment
Share on other sites

Förstog inte det där med offset. Vad ska bort? Det borde väl bli högsta volym om man skruvr upp max, förstår inte riktigt?

Fast nu hade jag inte tänkt sätta på 48v samtidigt med micen igång, tänkte bara av säkerhetskäl för möjligheten finns och risken finns att man kanske har båda samtidigt igång om man kommer åt knappen eller dylikt.

 

Men vore intressant att veta mer om offset?

Link to comment
Share on other sites

Jo, försog vad du menade men fyllde i lite som kan skita sig om man har otur :-)

Som du kanske vet så är ljud växelström, det växlar mellan att gå fram & tillbax genom ledningen, men när man får en offset så menas det att balansen ruckats så medelpunkten inte sitter på 0 volt längre, vilket betyder att ljudet inte kan gå lika långt åt plus eller minus längre (även om det helt plötsligt kan gå lika mycket längre åt andra hållet, men det har man ingen nytta av ;-)).

 

men som enkelt svar på din fråga, du behövr inte oroa dig :)

Link to comment
Share on other sites

Fast man har ju hört rövarhistorier av gamla studiorävar som fått dynamiska mikar att börja ryka etc när dom glömt stänga av phantommatningen från Nevebordet typ :) Ehum, fast det behöver nog inte vi oroa oss för...fast i och för sig, 421´an har man ju plockat endel höga ljudeffekter med, och den trycker jag hellst inte in 48V i om man hinner tänka efter, även om den nu säkert klarar det...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...