Jump to content

Hjälp med slutresultat på redigering!


Fabbe

Recommended Posts

Hejsan! jag har två problem med min redigering.

 

Det första är kvalitén på filmen som blir när jag exporterar från Final Cut. Det är inget fel på egentligen men jag är rädd att jag sänker den bra kvalitén som det egentligen skall bli.

 

Jag jobbar nämligen med en Panasonic 3CCD http://www.center-sell.com/images/179_G_1250419773704.jpg.

Och jag är rädd att kvalitén förstörs när jag exporterar, för såhär blir resultatet när jag lägger upp på youtube

 

Jag går tillväga på såsätt att jag bandar över det jag filmat på min farsas windows med programet Pinacle, Då jag inte har någon sladd till min Mac än. Sedan lägger jag över materialet på min dator, sedan går jag in i Final Cut och börjar redigera! När jag exporterar det färdiga materialet till Quicktime movie så går jag in på settings och ställer in Compression type på H.264 och kvalitén på ''best'' Sedan gär jag även in på size och väljer 1920x1080 HD.

 

Det framtår inga problem under processen men sedan när jag ser kvalitén känns det som att kameran kan klämma fram bättre kvalité än vad jag ser framför mig med tanke på kameraklassen.

 

Mitt andra problem är hur stor filen blir. Filmen jag gjort är 14 minuter och ligger på 1,95 gig. Hur skall jag göra för att behålla kvalitén men göra filen mindre än vad den blir?

 

Tack på förhand och hoppas ingen blir sur om detta står någonstans på forumet redan, men jag har Googlat och sökt hjälp på andra vägar men inte fått något resultat

 

MVH. Fabian H

Link to comment
Share on other sites

Är du medveten om att du inte filmar i HD ,men du exporterar ut filen i HD? Alltså du förstorar bilden, vilket i sig gör bildkvalitén sämre.

 

Vidare berättar du inget om du filmar 50i eller 25p. Jag såg ränder i de högre upplösningarna och det betyder att du iaf exporterat fel. Du kan inte exportera till interlaced om du ska visa materialet på datorn/internet.

Sen brukar det vara bitrate som avgör hur kvalitén blir. Har du någon vetskap om det? Jag förutsätter att allt ser bra ut i FinalCut?

 

Sen måste du gjort något galet med Google. Det finns otroligt mycket information om hur man exporterar från FinalCut. Det finns tom. Youtube/videoklipp om hur man gör.

Här lite exempel på 10sek sökning

http://www.kenstone.net/fcp_homepage/qt_h-264_movies_fcp.html

http://video.about.com/desktopvideo/Export-your-movie.htm

http://www.productiontranscripts.com/transcripts/tutorials/exporting-h264-from-final-cut-pro-for-transcription.htm

http://www.dvcreators.net/how-do-i-export-a-high-quality-movie/

http://www.ehow.com/video_4395356_export-files-final-cut-pro.html

Link to comment
Share on other sites

Jo jag har sett dom div guiderna hur man exporterar. Och jag gör allt exakt som det står i guiden. Slutresultatet blir till och med bra, det är bra bild. Men det jag är rädd för är att jag förstör kvalitén när jag använder Pinacle. Jag har en tvångstanke när jag kollar på resultatet att visst det är bra bild, men tänk så kan jag få ut sjukt mycket bättre. Har en magkänsla att jag kan det. Därför var min tanke då att lägga upp den på youtube, med samma kvalité som på datorn och sedan få någon förklarat för mig att det går nog inte och pressa ut bättre kvalité.

 

Jag filmar i HD det vet jag. Men faktiskt så är jag ny med filmning och redigering så har inte alls koll på allt du nämner som 50i, 25p, bitrate osv... så snälla förklara för mig. Har googlat det och läst om det du nämner men skulle du kunna förklara det på en lite mer nybörjare nivå. Tack på förhand

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...