Jump to content

After effects. Behöver fuska i efterhand.


MangeB

Recommended Posts

Hej,

 

Det här är egentligen inte allts moraliskt korrekt men är tvungen. Jag gjorde en animation som visades på en mässa. I slutet på animationen kommer det upp 10 företagslogor från företag som sponsrar. Under mässan upptäcker en av sponsorerna att deras logo saknas. Där är bara 9 logor och den logon som saknades tillhörde det företag som var viktigast att behålla relationen med. Det har helt enkelt blivit en miss... Jag har missat att lägga in deras logo, filmen har renderats ut och skickats till mässan för att visas.

 

 

Nu ska jag på möte med kunden vars logo inte var med för att förklara varför logon inte var där. Jag har pratat med min chef om det som inte förstår sig på film och animering och han säger att det här innebär förluster på enorma pengar om vi mister det företaget som kund. Jag måste alltså komma på ett svar på vad som hände. Att det missades duger inte.

Jag behöver alltså hjälp med att hitta en teknisk "förklaring" på varför deras logo inte var med. En förklaring där jag kan säga att allt såg bra ut, och sen när filmen renderats ut var inte logon med. I mitt huvud är det förargligt men inte så mycket att göra åt. Jag önskar att dom bara kunde säga jaja fel blir det ibland men jag behöver verkligen hitta en förklaring för att kunna behålla kunden.

 

 

Någon som varit med om eller kan komma på en situation då en .ai-fil inte funkar i After effects. Min chef vill hitta något fel på deras logo dom skickat som jag kan säga. Den är i RGB så kan inte säga att det beror på CMYK-formatet men vad kan jag säga?

 

Snälla hjälp!

Link to comment
Share on other sites

Jag har missat att lägga in deras logo, filmen har renderats ut och skickats till mässan för att visas.

 

 

En förklaring där jag kan säga att allt såg bra ut, och sen när filmen renderats ut var inte logon med.

Säg sanningen, dvs att du missat det. :)

 

Att säga att allt såg bra ut innan men att när det var utrenderat helt plötsligt oförklarligt fattades får dom ju att direkt ställa den självklara följdfrågan: "Varför i h-vete kollade ni inte på den färdiga filmen att allt var ok innan ni skickade den till mässan?". Hur skall ni ljuga er runt den självklara fråga, som ju visat sig vara berättigad? :q

 

Säg att ni missade den och att ni är ledsna för det, samt att ni är ledsna för dom problem det skapat och fråga hur ni nu skall gå vidare.

 

Att ljuga sig runt det inger ingen respekt och ni har garanterat förlorat kunden om dom ser igenom det. Att säga sanningen rakryggat inger respekt och risken att kunden överger er är betydligt mindre. :)

 

Så hade jag resonerat om jag var er kund.

Link to comment
Share on other sites

Och dessutom fungerar CMYK-filer i After Effects...

 

Jag gjorde EXAKT samma sak förra året och det är bäst att stå med mössan i handen och skrapa med foten och be om ursäkt och ge dom en j*kligt bra deal på nästa produktion. Är dom nöjda med de andra ni gjort är det rimligen inget problem.

 

//Max

Link to comment
Share on other sites

Jag håller med er båda två!

 

Min chef vill inte riktigt ta det heller. Han, jag och en kollega till har kollat på filmen innan den skickades och inte tänkt på det så det är verkligen bara att vi missat.

 

Jag föreslog att vi går in på mötet och bara förklarar att det blev fel. Den mänskliga faktorn missade och att vi under mötet är lyhörda och så fort de nämner något man kan göra film på erbjuder vi att göra GRATIS.

Han tyckte ändå inte att det räckte, men ni har verkligen helt rätt. Mycket proffsigare att uppriktigt kunna säga att det blev fel och be om ursäkt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...