Jump to content

Förändra färger och kontrast i Premiere


27-åringen

Recommended Posts

Jag använder Adobe Premiere och tänkte gå in lite på effekterna.

Jag gillar det sättet som man ändrar färgerna på i Adobe Lightroom och det känns som att de effekterna som följer med Premiere inte är lika bra. Finns det något extrapaket eller liknande till Premiere som fungerar ungefär som i Lightroom?

 

Det som jag är ute efter främst är enkelheten, kvaliteten som jag upplever bättre i Lightroom, och möjligheten att kunna välja exposure, fill lights, blacks, clarity och möljigheten att kunna förändra luminance, hue och vibrance på olika färger.

Link to comment
Share on other sites

Du är väl medveten om att Lightroom är i första hand en RAW-format hanterare? Och därmed har verktyg för att hantera RAW och den information RAW innehåller. Du kommer aldrig få den kvalité RAW har i en vanlig videofil. Såvida du inte har en videokamera som kan filma RAW. (de är inte så många idag)

 

Det går med Lightroom att jobba med icke-RAW filer också, som t.ex. JPEG som mer kan motsvara informationsmängden av en vanlig videofil. Dock får du inte alls samma frihet och kvalité. De verktyg du räknar upp är mer eller mindre alla knutna till histogram- och nivåhantering. Och nivåer (curves) kan du ändra i t.ex. Premiere.

Så det går att fixa det mesta, men Premiere har å andra sidan inte jättebra färghanteringsverktyg (personlig åsikt). Där kanske du måste köpa plugin som Magic Bullet motsv. eller göra färgkorr. i t.ex. AfterEffects för att du ska bli nöjd.

Link to comment
Share on other sites

Tack för ditt svar!

 

Jag har en bit film när ett ägg knäcks. Jag skulle vilja förstärka den gula färgen i filmen och ta bort färgmättnaden från resten av filmen. Hur gör man detta med hjälp av de effekter som finns i premiere?

 

det finns en effekt som heter "leave color" som ligger under video effects> color correction> leave color. med den kan du välja en färg och sedan ta bort de andra färgerna från klippet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...