Jump to content

Single8


pj0tr

Recommended Posts

Ska försöka få över några gamla "släktfilmer" från single8 till VHS/DV. Projektorn från 70-talet vill inte fungera längre..

 

nån som har nån idé om hur jag ska gå tillväga?

 

filmerna är tagna med en liten fuji-single8 kamera, också den från 70-talet. har försökt få tag på ny film till den men har inte hittat några fotoaffärer som har det.. nån som har kunskap om detta format i skuggan av super8?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...

[citat=Hans-Gunnar Ohlsson]Jag har möjlighet att föra över smalfilm som S-8, Singel-8 och Dubbel-8 till vhs,s-vhs eller Dv.Även lägga till texter samt musik.[/citat]

Hejsan hasse!

Jag håller på att överför smalfimer till video men jag har ett problem att det blir konstigt som reflexterade ljus när vatten och människor är på filmen. Det är inte så när spelar upp filmen på duken

Vet du vad det kan vara?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Single-8 och super-8 har samma storlek på perforeringshålen, de fungerar på samma projektorer. Jag använder mig av en Fujica single-8 skarvapparat till mina super8-filmer, fungerar förträffligt. Nu när intresset för smalfilmen har ökat igen så lär det ha poppat upp ryska firmor som tillverkar dubbel8-film, vet inte om de tillverkar single8-film också. Det var ju många som föredrog single8-formatet före super8-formatet då det var enklare att göra dubbelexponeringar om man backade filmen. Nu behöver jag inte bry mig eftersom den funktionen ändå finns på min älskade Canon 1014 Electric!

 

Förresten ni som vill veta mer om alla super8-kameror som har tillverkats gå till denna sida: http://www.kolumbus.fi/puistot/

 

Perfekt om man har ringt på en annons och vill se hur just den kameran står sig mot andra. Det finns många fina bilder också och ibland står det vad vissa modeller har kostat som mest på Ebay, det kan ju vara intressant! Just nu äger jag en Eumig, en Chinon, en Kodak, två Nizo och en Canon. Alla används för olika ändamål!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dubbel8 köper man bäst från John Schwind på http://members.aol.com/Super8mm/JohnSchwind.html John köper sin Dubbel8 film direkt från Kodak (de specialtillverkar om man beställer tillräckligt stora mängder) och säljer den sedan vidare världen runt.

 

 

Single8 köper man bäst direkt från Japan på http://film.club.ne.jp/english/eng_single8_film2003.htm där är framkallningen inkluderad i priset och frakten finns specifierad. Japan är den enda platsen i världen som fortfarande framkallar Single8.

 

Det finns fler fördelar med Single8, bla har den en bättre tryckplatta som håller filmen "på plats" så stabiliteten är bättre, filmen är tunnare och med polyesterbas istället för Super8:ans acetat. Färgerna blir enligt många bättre med Single8 men det är väl en smaksak. Den är lite besvärligare att skarva snyggt, det fungerar inte med filmcement så det är skarvtejp eller ultraljuds-skarvapparat som gäller.

 

 

Super8 köper man direkt från Kodak på:

 

Kodak Nordic AB

Kanalvagen 101

194 26 Upplands Vasby

Sweden

Phone: +46-8-555 636 08

 

Läs om de olika film sorterna på http://www.kodak.com/US/en/motion/super8/film.jhtml?id=0.1.4.4.10.4.4&lc=en och kom ihåg att Kodak ofta ger rabatter till studenter och liknande, upp till 20%, så det kan löna sig att be snällt....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...