Jump to content

DVD menyer (strolek osv)?


Pipen

Recommended Posts

Hej.

 

Nu när jag är tillbaka till skolan efter sommarlovet har skolan äntligen fixat Adobe Encore. Så nu skall jag sätta ihop DVD menyerna för ett privat projekt.. Men har lite fudneringar så tänkte det är bäst jag frågar innan..

 

Vad för storlek skall jag använda mig av på mina menyer för att vara "FULLSCREEN"?

 

Någon nämnde för mig förut att tvns pixlar är större på höjden än på brädden (kan vara tvärtom) stämemr det? och isåfall hur kompenserar jag det med bilderna jag gör i photoshop?

 

tack på förhand

Link to comment
Share on other sites

Om du arbeter i Photoshop CS så finns det "aspect ratio correction", om du väljer dv pal under presets när du skapar ett nytt dokument så kommer bilden att behålla propotionerna.

 

Ett tips är att hela tiden titta hur resultatet ser ut på en tv. Färger och sånt blir ju inte samma annars. Och gör inte linjer tunnare än 2 pixlar, annars kommer de att flimmra.

Link to comment
Share on other sites

tack för svaret.. åker dock på lite problem när jag försöker med en bild ifrån 3d studio max..

 

så här blir det när jag klipper in det i en meny som har aspect ratio 1.066.. har även provat ställa in aspect ratio i 3d s max men utan resultat. några tips?

fel.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Alt 1: Skit i aspecten. Om du inte har saker som ska vara helt runda eller kvadratiska kommer nog ingen att bry sig. Rendera ut i 720*576 ut Max och ta in i projektet och se till att det tolkas som PAL aspect så att den INTE stretchas.

 

Alt 2: Ställ in Max rätt för D1-PAL rendering. Se sedan till att Encore (eller vart du tar det därnäst) tolkar filen rätt och inte tror att den är square.

 

Alt 3: Om du inte kan få Encore att tolka rätt så rendera ut ut Max som square orginal PAL (768*576) och låt programmet slita och dra i dina pixlar. antagligen kommer inte något att synas på slutresultatet om inte allt är stiliserad grafik som i din png.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...