Jump to content

"Death Race - Dödens ö" - kortfilm


The Swede

Recommended Posts

Har skrivit ett kortfilmsmanus som en satir på dagens dokusåpor, framförallt Robinsson. Håller på och arbetar på ett långfilmsmanus på samma ämne, men kände att jag vill filma en kortfilm först för att se om ämnet håller. Först skrev jag detta kortfilmsmanus på ungefär 35 sidor, vilket är alldeles för långt. För att få ned det i rätt längd var jag tvungen att ta bort massor av saker. Nu är jag inte längre säker på att det fungerar - dvs. är historien lätt att förstå och ser man det som en svart komedi. Jag har "snöat in mig" och skulle därför behöva lite feedback. Tack på förhand.

Death Race.pdf

Link to comment
Share on other sites

Jag har knappt sett Robinson, men är det inte väldigt likt? Bortsett från straffet när man åker ur. Ska det vara SÅ likt? Har du ingen egen ny idé? Lite mer annorlunda och inte kopia av en existerande såpa? Det känns inte så fräscht.

 

Men om du bestämt dig för en Robinsonkopia med dödsstraff: Du har nog klippt bort för mycket. Jag förstår ingenting av "pakterna" eller vem som är med eller mot vem. Utom att Dennis och Johan ogillar varann. Vad har Lindas skadade fot för syfte? De är dessutom sex och inte fem deltagare, var kom Pål ifrån och varför ha DET namnet? Är det en medveten flirt med... något?

 

Jag förstår din tanke, dokusåpor spårar ur, deltagarnas liv är inte värda nåt. Men jag tror det går att göra både intressantare, mer spännande och framför allt mer unikt.

 

Det var kanske inte detta du ville höra, men jag skriver bara hur jag upplevde ditt manus. Som har en jättestor fördel. Det är rättstavat och välskrivet!

Link to comment
Share on other sites

jadu vad ska man säga.... jag tror inte det håller som film men om man skulle göra death race som en tv-trailer skulle det kunna bli skitbra. Men då förutsatt att det är ännu sjukare svart humor. En "skön" (ganska så jävla hemsk egentligen) kontrast skulle vara om man i början av trailern ser Harald Treutiger (antar att det e honom du syftar på) gå längs en sandsstrand hållandes en liten flicka i hand. Hon skrattar och Harald pratar positivt om utmaningen utan att gå in på detaljer. Det börjar så oskyldigt och sen helt plötsligt, klipp till scenen då Linda t.ex. får spjutet i magen och Johan som kanske går amok med yxan. Kanske finns det även kannibaler på ön och kanske är Harald egentligen den galnaste/mordlystne av dem alla.

Alltså en tv-trailer, "Premiär nästa vecka".

 

Fast egentligen tror jag det här är ett sjunkande skepp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...