Jump to content

Bra kopieringsskydd?


audition

Recommended Posts

Är precis klar med en film som ska börja säljas på DVD. Nu undrar jag om någon vet om ett bra kopieringsskydd för DVD. Har själv ingen erfarenhet om kopieringskydd men förstår ju att filmen kommer att kopieras om jag inte lägger in ett kopieringsskydd. Någon som kan ge nåt tips i denna fråga?

Link to comment
Share on other sites

Enda problemet är: Filmen kommer att kopieras ÄVEN om du lägger in kopieringsskydd (eftersom alla kända kopieringsskydd för DVD: er är knäckta...).

 

I Encore, som du använder om jag kommer ihåg rätt, kan du ställa in tre kopieringsskydd. Men dessa "fungerar inte" om du inte pressar skivan (dvs du skickar in den och gör en glasmaster). Du kan alltså inte bränna egna skivor med kopieringsskydd.

 

/Max

Link to comment
Share on other sites

Filmen är en dokumentärfilm om en författare så naturligtvis är det inte fråga om någon Hollywoodspridning. Men ändock vill vi väl alla som figurerar på den här sidan och som överhuvudtaget håller på med filmproduktioner, i stort eller smått, skydda materialet så långt det går.

Ibland kan man ha en överenskommelse som gäller upphovsmannarätten, ex. musik. där man betalar för sålt antal ex el.liknade. Så man skyddar ju dem också.

Link to comment
Share on other sites

Sant.

 

Men hur som helst, med risk för eko... , du måste lämna bort den för "riktig" duplicering i för att skydden skall fungera. Och vill man ha Macrovision-skydd (analogt kopieringsskydd) är det ngn form av royalty avgift som ska betalas tilll dom också.

 

/Max

Link to comment
Share on other sites

Generellt så brukar väl skydden kosta nästan mer än vad förlorade intäckter genererar.

 

De enda som brukar få bekymmer med kopieringsskydd är just de utan kunskap om kopiering, dvs de ärliga köparna.

 

Ta t.ex. sonys skivor för musik som endast drabbade de som köpte skivan, ändå var den knäckt av de som ville kopiera.

 

Min slutsats är att skydden brukar skrämma bort potentiella ärliga kunder. Kanske köper de nu, men om de får problem så kommer de inte tillbaka utan frågar någon om de kan fixa en kopia åt dem.

 

Ibland blir t.o.m. lösningen på skyddet att göra en kopia och se den istället för orginalet. Detta gäller väl inte macrovision och de enkla skydden.

 

Men makrovision drabbade bara de som skulle köra scartkontakt genom parabolmottagaren till TV:n. Dvs alla insatta hade satt makrovision ur spel och medelsvensson bidde vansinning för att de inte kunde ha både dvd och parabol.

 

Sen ett till resonemang som gör att många väljer kopior före orginal.

 

Orginalet har all antipiratpropaganda som inte går att skippa förbi. Så den som köper måste genomlida allt skit om antipirat fast de själva betalat medans piraterna slipper eländet och bara får det som alla vill ha. Dvs. innehållet.

 

Alla som kopierar gör det oavsett om det är skyddat eller ej, och faktiskt kan en kund som köpt som i sin tu kopierar till någon polare generera en kund som vill "äga". Detta förutsatt att produkten är värd att äga.

 

/Jon

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...