Jump to content

Mannen som ägde universum - Kritik uppskattas


Recommended Posts

Lite sammanfattning av historien

 

 

"Du är en normal fullt logisk arbetande person med en farfar som har en smått "exotisk" personlighet i ditt tycke. (Är helt jävla rubbad!). Han tror på utomjordingar och du skulle hellre resa till helvetet och tillbaka än att erkänna att det fanns liv i universum. En dag när du har pratat med din farfar så upptäcker du att du har ärvt en pizzeria på månen och att det finns liv i universum. Hur reagerar du? Med en teknologisk volvo 740 far du upp mot himlen för att beskåda ditt arv.

 

Men allt är inte som det verkar. I din lycka(?) så upptäcker du att det finns någonting mörkt och hotfullt som sprider sig i universum. Men ingen säger ifrån, det är upp till dig att axla dig den stora mödan att rädda universum från säker undergång..."

 

 

 

Grovutkast än så länge. Vore kul att höra vad folk har att säga om det. Finns det chans att arbeta vidare på det? Gillar mest att skriva för att få fram saker som finns i min fantasi. Ska kanske göra en amatörfilm på det. Men vill höra vad ni har att säga innan jag drar igång något. :) O ös på vad ni tycker bara, jag tål kritik, jag har nämligen både en storebror och en mamma.

Mannen som ägde universum version 1.txt

Link to comment
Share on other sites

Det är svårt att bedöma en historia när man bara har en kort inledning, men men...

 

Huvudpersonen är ett problem; han får aldrig något kött på benen. Han är redan på väg till månen, och allt vid vet är att han har en "tokig" farfar och att han bor i en tvåa. Vi vet inget om hans bakgrund, och han verkar inte ha några kopplingar till omvärlden. Du borde tidigt presentera huvudpersonen genom att låta honom göra något betydelsefullt som visar vem han är.

 

Vidare så borde du stryka alla repliker som han säger till sig själv. Jag kan inte tänka på annat än Days of Our Lives när jag läsar dem.

 

Dina beskrivningar är ju ganska knapphändiga och jag kan oftast köpa det, men du kan ogärna säga att det ligger en massa "konstiga" saker i rummet utan att säga vad som faktiskt ligger där.

 

I övrigt så är det ju en del formatfel, men det kan du läsa om i artiklarna här på voodoofilm.

 

Kul i alla fall med en flippad historia, men nu gäller det att se hur fortsättningen blir.

 

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker i stort sett som J.Bergman, skulle vilja lägga till att jag tycker det är för mycket transportsträckor. När huvudpersonen åker hiss till sin lägenhet så känns det inte riktigt väsentligt. Vad säger det att han åker hiss? Behöver vi som tittare se detta? Historien är dock värd att arbeta på. Det är lite Liftarens guide till galaxen över den. Det tycker jag om.

Link to comment
Share on other sites

 

Monologerna verkar lite kluriga när du nämner det.

 

Vill gärna förklara varför jag har med t.ex. hiss. Det är ju ingenting väsentligt utan rätt meningslöst. Det var tänkt för att ge sken om att han har förflyttat sig. Alltså kanske tre sekunders klipp. Han går in, går ut och låser upp dörren åtföljt av nån fin musik. Fast när du säger det så funkar det säkert bättre att bara höra när han låser upp dörren och se dörren inifrån när han kommer hem for att slippa allt onödigt.

 

Personbeskrivningarna är för kortfälliga det har du helt rätt i. Ska göra om det också och sen fortsätta skriva.

 

När det gäller mojängerna så var det någonting jag tänkte lämna till regissören hur de ser ut :) Men jag ska ändra på det och lägga in mer beskrivning.

 

Tack för att ni tog er tid!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...