Jump to content

lära sig AE's script / expressions - actionscript? Boktips?


Recommended Posts

Jag skulle väldigt gärna vilja lära mig att använda expressions i after effects bra. Kanske man då kunde använda sina Fysik A och B kunskaper till nåt kul :) Jag undrar vad scriptet som används i AE's expressions heter (actionscript? javascript?) och om det finns nån bra bok därute (går bra med engelsk) där man lär sig det.

 

Tyvärr kan jag inte nån programmering och är inte så särskilt intresserad av att fördjupa mig i det direkt utan vill gärna ha en bok där man kommer direkt till vad som är essentielt att kunna i just AE.

 

mvh Tor

Link to comment
Share on other sites

Jag undrar vad scriptet som används i AE's expressions heter (actionscript? javascript?)

AE använder Javascript.

 

Vad som är nödvändigt att kunna när det gäller expressions är väl att Alt+klicka samt att komma in i tänket vilket inte alltid är det lättaste samt lära sig skilja på Enter och Return på tangentbordet. En miniräknare tillhands tycker jag är bra att ha. Goda mattekunskaper underlättar. Testa, experimentera, läs bifogad PDF på installtionsskivan, läs på forum som är mer eller mindre dedikerade till Expressions.

 

Jag vet inte någon bok som bara tar upp grunderna i Expressions. Böcker om Javascript finns dett gott om, dock har jag inga förslag på bok ang Javascript. Manualen till AE är en god start, men inte alltför tydlig tycker jag. DVD-skivorna från Total Training, dvs Total Training for AE 6.5, är magiska bla för dess förklaring/exempel på hur man använder Expressions.

 

Kolla in dom här sidorna:

http://www.motionscript.com

http://aenhancers.com

Link to comment
Share on other sites

Tackar Rogge, det är nog väldigt mycket som du säger att man ska komma in i programmering-tänket. Men jag hittade nu iallafall en sida som verkar lysande och precis vad jag behöver:

 

http://www.jjgifford.com/expressions/basics/index.html

 

Vill dock fortfarande gärna ha boktips om ämnet för jag tycker de e skönt att komma bort från datorskärmen då de går eftersom man ändå sitter där så mycket.

Link to comment
Share on other sites

aharon rabinowitz på creative cow har ju gjort några videotutorials om programmeringsspråket "expressions" (kanske bygger på javascript... men det kanske går lättare om man söker på "expressions";))

 

http://forums.creativecow.net/cgi-bin/new_page_wrapper.cgi?forumid=2&page=http://www.creativecow.net/leaders/rabinowitz_aharon/rabinowitz_aharon.html

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...