Jump to content

Slow motion effekt


Swishahouse

Recommended Posts

Hej.

 

Jag undrar hur man gör slow motion effekt på en visst sätt.

Med "visst sätt", menar jag slow motion så att de inte blir som vanligt, alltså att oftast när jag gör slow motion effekt får man bara massa ghosting, alltså klippet blir väldigt suddigt och och man ser tydlig ghosting (ugnefär som en spöke som rör sig efter personen).

Då undrar jag hur man gör effekten så att bilden fortfarande hålls skarp, alltså det ska vara så likt Matrix scener som möjligt. Nu vet jag att jag inte kan producera vad dom kan, men undrar hur det går till ? Går det ens att göra för mig med min XM2:a ? Har det något med slutartiden och göra på kameran ?

 

Tacksam för svar.

Link to comment
Share on other sites

Ja du är ju tyvärr begränsad med XM2:an, den kan ju inte filma i slow och dess progressiva inspelning är väl i dagsläget inte den bästa även om jag personligen gillar XM2:an färgåtergivning.

 

Vad du kan testa som jag tycker ger bäst resultat är att använda Shake 4.1, sjukt bra mjukvara för att göra superslow utan interlaced problem och andra artifakter som ghosting.

 

Tips skulle vara att använda en kamera med annan framerate, tex Panasonic HVX200 som nog är det billigaste alternativet för att filma i slow.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...