Gå till innehåll

Neaten

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Allt postat av Neaten

  1. Neaten

    Hur göra med ett bra slut?

    Länken fungerar inte.
  2. Upp på tråden! Jag har fortfarande inte hittat någon lösning på problemet...
  3. Som topic, hur arbetar ni fram ett bra slut? Det är oftast det som jag tycker är det svåra. Anslag, vändningar och karaktärer - den biten har jag inga problem att arbeta fram, men när jag kommer till slutet, tar det stopp. Då står det helt stilla. Ja, man ska ju binda ihop allt men hur göra man det på ett effektivt sätt? Det jag främst jag tänker på är dramafilmer, vilket gör det hela svåra då man inte kan ha fysiskt "uppgörelser". Värre blir det även med karaktärsdrivna filmer, där huvudpersonen genomgår en förändring och blir försonad med sig själv, hatar sig själv, etc, etc, whatever. Så för att inte falla på billiga slut med självmord, olyckor och dylikt, hur gör ni? Är ute efter konkreta tips. EDIT: Felskrivning i rubriken, den ska såklart vara "Hur gör man ett bra slut?"
  4. Mitt 1080/25p-projekt har en PAR på 1,33 (P2), vilket ställer till problem när jag ska ta ut det som en PAL DVD Widescreen i Adobe Media Encoder. DVDn är breddare vilket gör att jag får svarta kanter på sidorna, hur löser man detta? Jag har trixat med olika upplösningar och dylikt, men när jag tar in filmen i Encore är jag ändå låst till 720x576, så de svarta kanterna finns då kvar. Ett alternativ kanske kan vara att exportera till MPEG2 och ta in i ett SD Widescreen och zooma in det där? Fast då måste jag croppa höjden... Något smidigare sätt måste väl finnas?
  5. Hej! Det har löst sig! Problemet var att jag använde ATIs senaste videodriver, men när jag ändrade till Asus egna VGA-driver så fungerade allt prima. ATIs CCC funkar även då som vanligt.
  6. Neaten

    7d

    Intressant kamera! Vilket arbetsformat är det rekommenderat att konvertera h.264-filerna till?
×
×
  • Skapa nytt...