Jump to content

Fiddeblge

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Borlänge
 • Job/title
  Studerande
 1. Jag behöver en XLR 5-pol kabel hona-hane för en mikrofon (stereo). Någon sådan kabel verkar vara svårt att köpa på nätet. Är det samma sorts kabel som även kallas DMX som jag kan använda? Tacksam för hjälp!
 2. Jag tänkte köpa en netbook, men finns det några sådana med firewire port eller med PC-card slot så man kan sätta i ett firewire kort? Jag har försökt att söka på nätet men jag har inte hittat något. Eller finns det inga netbooks med detta?
 3. Jag fick tips om en FW hubb kanske skulle funka. Är det någon som vet om det finns någon FW hubb med två utgångar, alltså man ansluter en kabel till vardera dator, så ska det även finnas en eller flera ingångar att ansluta DV kameran och andra FireWire saker till.
 4. Jag spelar också in på band, men det kommer att gå åt ca 4 DV band a 40 minuter och det tar tid att föra över till datorn efteråt. Jag vill börja rediga materialet direkt efter sändningen. Kan du förklara lite mera hur man gör med dator 1 till dator 2, kan man använda vilket redigeringsprogram man vill? Det gör inte så mycket att man behöver två datorer, det blir mindre risk för att det skulle bli hack i inspelningen på hårdisken om man har en dator utan ett program som streamar samtidigt.
 5. Finns det någon slags FireWire splitter som gör att man kan få två kablar från en kabel som sitter i FireWire uttaget på DV kameran? Jag vill kunna sända live och samtidigt spela in materialet på datorns hårdisk. Jag använder Flash Media Encoder för att streama, där kan man visserligen spara ner materialet man sänder ut, men jag ska sända live i en liten bild. Och då blir även den sparade filen i samma storlek. Jag vill kunna spara ner i största storleken man kan få från kameran. Jag har bara ett FireWire uttag på kameran, sedan S-video och RCA utgångar. Jag har även en EasyCap USB för R
 6. Jag har stött på ett problem i Sony Vegas 8.0. Längst ner i programmet finns rullistan där man kan zooma in och ut för att redigera filmen man gör. Denna har dock blivit svart för mig, ibland är den okej men ibland blir den svart. Någon som vet vad som händer? Det finns en bild med i inlägget som visar vart det är svart.
 7. Aha okej, kollade i manualen, då finns en lista med på Memory Stick, se bilden.
 8. Snackade med en annan och den personen rekomenderar Paglight C6, är det någon här som har erfarenhet av den? Lyser den upp bra?
 9. Finns det färdiga mallar i Vegas också? Eller något hjälpmedel så man kan göra snygga skyltar?
 10. Det är ett på 2 GB och det andra är på 1 GB. Vart kan man få tag i de äldre korten? Och vad heter dem korten?
 11. När jag sätter i ett Memory Stick kort i min Sony PD-170 börjar det att blinka på skärmen "Memory Stick Error. Jag vill kunna ta stillbilder och spra dem på kortet, men det går inte nu när kameran bara visar error. Jag har en Memory Stick Duo Adapter som jag sätter i ett Memory StickPRO Duo MagicGate i, jag har även testat med ett annat Memory Srick kort men det blir bara error. Jag har testat att formatera om korten, kollat så det går att öppna dem i datorn och det gör det. Vad är det som kan vara fel? Någon som har haft samma fel förrut?
 12. Aha, bra att du sa det, är den bara till som ett fäste för en lampa?
 13. Jag skulle behöva en lampa för interjuver inomhus, jag vill även kunna ha samma lampa utomhus och lysa upp större områden nattetid. Är det någon som har något förslag på en bra lampa, ett plus är om man kan fästa den på plåten som finns på kameran, så kan man köra den på kamerans batteri.
 14. Jag undrar om något vet något bra program att använda för att streama live, jag vill lägga på texter, kunna byta kamera m.m. Finns det något sådant program som är gratis? Sedan skulle jag ju vilja sända live på webben till massa människor, oftast brukar man ju streama på IP adressen, men hastigheten man har lär väl inte räcka så lång innan allt börjar hacka. Därför vore det bra med en stream server, vad kostar det, finns det några gratisalternativ?
×
×
 • Create New...