Gå till innehåll

dumtratt

Medlemmar
  • Inlägg

    3
  • Blev medlem

Personlig information

Filmskapande

  • Utrustning
    Många olika mikrofoner och inspelningsapparater :)
  • Intressen
    Ljud, film, musik, spel, böcker, konst, teater...

Utmärkelser för dumtratt

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Ja allt är ju relativt och beror på vad man ska spela in. Men man ska alltid försöka sträva efter att få så nära ljud som möjligt (och behövligt) för att det är det som kommer låta bäst sen i efterhand, men som sagt, när det låter bra låter det bra. Det är i alla fall min erfarenhet.. Finns väl inga riktigt generella regler för hur långt bort / nära man ska ligga med olika mikrofoner men det finns väl bra riktlinjer, och allt beror på vad du ska spela in och även lite grann vad det ska berätta också. Inte snyggt i närbilder att det låter som man är några meter bort i alla fall :) Fast med MKH 416 låter allt nära och krispigt jobbigt tycker jag Nej men det blir ju inte automatiskt bättre för att man har bra grejer, däremot kanske man anstränger sig lite mer. MD:n och mixern var ett enkelt budgetvariantförslag som jag har kört några gånger och det funkar bra tycker jag. Ifall man inte har råd med en fieldrecorder som klart är bättre, men kanske lite väl dyrt för en liten produktion.
  2. Mickar som inte tål fantommatning utan att behöva det är skräp. Men tänk också på att det spelar ingen roll hur bra grejer du har om du inte är nära nog med micken eller har så bra ljudförhållanden som möjligt. Det är det absolut viktigaste i ljudupptagning, att man är så nära ljudkällan som möjligt (utan att det blir löjligt) och att inga andra ljud stör det man ska ta upp... Så, man kan ha hur bra grejer som helst men komma tillbaka med ett ljud som låter skräp (trots att det är tekniskt fulländat med siffror och dB och grejer...) Man får ALDRIG låta tekniken komma före konsten! Har du en minidisc och en preamp så kan du åstadkomma underverk :) Billigt! Köp en Behringer-mixer för 600 spänn och en liten minidisc på blocket för kanske 400:- max och lite skivor så har du där en kompetent extern inspelningsanordning. Problemet är bara att du är bunden till elkontakter, men det går att lösa med förlängningssladdar.
  3. Ladda ner Audacity. Vet att det finns någon inställning som gör att du kan spela upp det samma som du spelar in. Vet inte hur stabilt det är dock. Inte lika stabilt som en Minidisc eller sånt antagligen.
×
×
  • Skapa nytt...