Gå till innehåll

FILM_Master

Medlemmar
  • Inlägg

    32
  • Blev medlem

Inlägg postad av FILM_Master

  1. Tjena jag har suttit och redigerat en film i premier, och har nu renderat den till en avi fil, men när jag kollar på den så är det svart bild vid vissa tillfällen sen kommer bilden tillbaka och sen försvinner igen, varför det? kan någon hjälpa mig?

  2. Korten heter kanske SD, men mediat i sig gör nog inte det... kan vara allt möjligt i "MPEG-väg".

     

    Om det är nån MPEG-variant så KAN det vara så att det blir tidskodstrubbel och därmed funkar inte in/ut punkterna. Om det nu är så att du kopierar från tidslinjen (från din bin fungerar inte in/ut punkterna).

     

    /Max

     

    filformatet på filerna heter MOV

  3. Kör du DV eller HDV eller annan media? I vilket program har du gjort capture?

     

    Vet att nån annan här på forumet hade det problemet när filerna kom från Vegas eller så...

     

    /Max

     

     

    jag kör på sådan SD tror jag att det heter, så all media sparas på ett minnes kort så det är bara föra över precis som man gör med bilder

  4. Sorry... men jag hänger fortfarande inte med på vilken metod du använder för att få över klippet till AE... (längre upp skriver du ex "drar över ett klipp till AE" vilket inte säger så mycket ;) )

     

    Kör du Copy/Paste eller Import Project eller vad? Är det DV eller HDV eller annat format?

     

    /Max

     

     

    Det jag menar är, Jag har ett klipp i Priemer och jag klipper bort sådant jag inte vill ha med. Sedan tar jag copy paste metoden till AE, fast när det hamnar i AE, så är allt det med som jag klippte bort

  5. Två enkla metoder:

     

    - Markera in/ut på klippet i PPro > Ner med det/dem på en timeline i PPro > Markera klippet/klippen > Copy (Ctrl-C) > Över till AE och skapa en ny comp > Paste (Ctrl-V)

     

    - Som ovan men spara projektet i PPro, in i AE, och sedan importera PPro projektet till AE.

     

    - Har du Production Premium CS4 kan du markera ett gäng klipp på timeline i PPro och högerklicka och välja "Create After Effects Composition" så skapar PPro en AE-comp automatisk.

     

    /Max

     

    Klippet börjar från början o dit jag satte där klippet egentligen ska börja

  6. Vad menar du med "inte klipp som när du har det i Premiere"?

     

    Fel in- och utpunkter eller att den klistras in på fel ställe? Om det är det senare, testa Ctrl-Alt-V istället för Ctrl-V.

     

    /Max

     

     

    Det jag menar är, När jag klipper bort sånt som jag inte vill ha med i Priemer o sedan drar över det i AE, då innehåller filen alla dom klippen jag klippt bort

  7. Det går som sagt att kopiera direkt från premiere till Ae. Markera bara din sekvens i Premiere, tryck ctrl+c, gå in i After Effects och tryck ctrl+v, och vips så dyker din sekvens upp i After Effects, uppklippt och allt.

     

    Att gå tillbaka till Premiere är dock inte lika lätt. Eftersom att After effects har massa effekter som inte finns i Premiere kan man inte bara kopiera sekvensen, utan tyvärr måste man exportera klippet från AE till en filmfil. Där rekomenderar jag att du exporterar som helt okomprimerad .mov (Eller något annat okomprimerat format). För att göra detta, välj quicktime movie när du lagt till compen i din render que, gå sen in på inställningarna och välj komprimeringsmetod "none", (eller "ingen" om det står på svenska). Kör 25bilder/sec, millions of coulors (använd inte millions of colours + om du inte tänker använda genomskinligheten), och ställ kvallitén på högsta.

     

     

    Tack så mycket för din utförliga guide, vad menar du med genomskinligheten? jag har med märkt en sak, när jag drar över ett klipp i AE så blir det inte klippt som när jag har det i Premier

  8. Tjenare är det någon som vet hur man stärker färger i AE. För jag har sett ett par filmer typ Back To The Future och där såg jag att färgerna var starka. Det tyckte jag var en rätt så cool filmlook hur fixar man det, fast det ska inte vara så att färgen förstör bilden

  9. Tjenare! Jag har lite problem när jag ska ljussätta när jag ska spela in. För när jag sätter upp mina 1000Watts lampor blir det enorma skuggor och det syns direkt att man ljussatt rummet med strålkastare. Hur ska jag göra för att det ska se mer värkligt ut? jag har provat att sätta runt lamporna lite, fast jag hittade ett ställe där inte skuggorna syntes fast då blev det rätt så mörkt i kameran. hur ska jag göra?

  10. Jag vill ha typ samma känsla i bilden som typ Gudfadern, James Bond iallafall efter likna för dom filmerna är ju filmade på Film

     

    Jag kanske kan säga att jag inte kör på någon Dvkamera, jag kör på den Panasonic S-VHS-C Movie Camera NV-MS90

  11. Tjenare! det är så här att jag har precis börjat med after effects, så nu hade jag velat veta hur man kan skapa en cool filmlook som liknar riktigfilm, vorre schysst om någon kunde hjälpa mig:)

  12. Tjenare, jag har precis installerat after effects fast nu e det så när man ska öppna en film man klippt ihopa hur gör man då, ska man öppna arbetsfilen för typ sony vegas elr ska man spara filmen i en filmfil typ avi,mpg och sen öppna den?

×
×
  • Skapa nytt...