Jump to content

Animarkus

Members
  • Posts

    48
  • Joined

Personlig information

  • City
    Stockholm

Animarkus's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

  1. Det låter bra! Jag ska använda den till allt möjligt i produktionskedjan har jag tänkt; klippning, grading, 3d-modellering etc. Och det låter ju onekligen som att det funkar fint! Hur pass mycket låter datorn med fläktarna osv? Alltid skönt att ha lite tystare dator, men blir ju svårt när man vill ha kraft också. Här har förresten High1ander startat en tråd med benchmarks om du vill jämföra med andra uppsättningar: http://forum.voodoofilm.org/datorteknik/33411-after-effects-cs5-benchmark.html
  2. Hur har det gått med datorn? Flyter allt på bra som du har förväntat dig? Är nämligen själv i färd med att skaffa ny dator.
  3. Sent tack, men tack så mycket! Fantastiskt, precis vad jag var ute efter. Funkar finfint, även fast jag tycker att ett kortkommando borde implementeras för detta i Premiere.
  4. Hejsan! När jag har redigerat ett projekt har jag "unlinkat" vissa videoklipp på tidslinjen från sina respektive ljudklipp. Dessa ljudklipp har jag sedan tagit bort från tidslinjen eftersom jag inte trott mig behöva dem. Nu vill jag dock ha tillbaka dem. Finns det någon smart lösning för att få tillbaka de redigerade videoklippens ljud? Jag skulle kunna ta källklippen och bara lägga till ljudet under videoklippen på linjen, men detta tar lång tid eftersom det är ganska många mindre klipp som dessutom är redigerade. Ljuden skulle alltså bli för långa och måste klippas manuellt. Hoppas någon har en lösning. Tack så länge!
  5. Problemet kvarstår, har inte hittat något lösning på det. Jag har dock märkt en sak som kanske skulle kunna ge någon en ledtråd om vad som är problemet. Jag nämnde tidigare att bilden är gråaktig och det stämmer sannerligen. För i början av min film så har jag en svart bild (dvs. ingenting på tidslinjen), och eftersom det är 16:9-format så blir det svarta linjer uppe och nere när jag exporterar filen och ser på min datorskärm. Jag nämnde även tidigare att jag tyckte bilden såg mindre gråaktig ut i Media Player Classic än i VLC. Det intressanta är att detta blir extremt märkbart i början där jag bara har en svart bild. De svarta linjerna uppe och nere i bilden (pga 16:9) förblir kolsvarta i båda spelarna men medan Media Player Classic visar samma svärta i den svarta filmbilden, så blir svärtan i VLC grå i jämförelse med widescreen-linjerna. VLC visar alltså inte den svarta bilden som svart utan mörkgrå (widescreen-linjerna är mycket tydliga) men i MPC kan man inte avskilja svärtan i bilden från widescreen-linjerna. Denna konstiga svärta påverkar alltså hela filmen. Hoppas att någon vet vad som är problemet.. Vänligen, Animarkus
  6. Schysst av dig! Preseten på MPEG2-filen var HDTV 1080p 25fps (fast så ökade jag bitraten lite). Hur ser det ut om du jämför AVCHD-källfilen och min exporterade fil? Är färgerna mycket finare på källmaterialet om du spelar båda i VLC?
  7. Okej, det låter snårigt. Gammaskift-problem, hur kan det åtgärdas? Och hur kan det bero på timelineformatet? På detta området är jag helt grön. Annars är väl enda utvägen att färgkorrigera i blindo i redigeringsprogrammet vilket ju inte låter så lovande. Testade att spela upp samma exportfil i KMPlayer, det ser lite halvblaskigt ut där också. Jag har gjort ett litet testklipp för att jämföra noggrannare. Jag har även laddat upp det och källklippet (avchd) på nätet, ni får mer än gärna ta en titt och se om det är samma skillnad som på VLC på min dator. Källmaterial (AVCHD) - ser fint ut i VLC på min dator http://hotfile.com/dl/132038674/78a7a5e/MVI_2452.MOV.html Exporterat klipp (MPEG2) - ser grått ut med blekare färger på VLC hos mig http://hotfile.com/dl/132038567/9a0a084/Sequence_01_2.mpg.html
  8. Eller hur! Såna här inställningar och codecs ger ofta upphov till problem :) 1. Jag har testat lite olika format (däribland h264). Nu testade jag MPEG2, med kvalitetsmarkören till högsta siffran 5 och target bitrate 15. Samma upplösning som källmaterialet, dvs. 1080p. Ser minst lika dåligt ut som när jag testade h264, ser ut som att det ligger en grå hinna över hela filmen. Testade höja bitraten, men blir ändå lika dåliga färger. 2. Jag spelar upp både källmaterialet (avchd) och exportfilen med VLC. Och källmaterialet ser som sagt toppen ut. 3. Operativsystemet är Windows 7. EDIT: Hm, nu när du frågade efter vilken spelare jag använde så blev jag lite intresserad. Det är nämligen så att när jag spelar upp AVCHD-filerna så ser de mycket bättre ut i VLC än i Media Player Classic (i MPC blir avchd-filerna alldeles för mörka). Så självfallet spelade jag även upp exportfilen i VLC - men där blev det ju en slags gråaktig ton på filmen. Så nu testade jag att spela exportfilen med MPC, som ju spelade AVCHD-filerna för mörkt, och filen ser mycket bättre ut. Inte alls samma grå ton. Ganska underligt tycker jag, att det är så stor skillnad på de två spelarna - VLC spelar upp avchd bäst medan MPC spelar exportfilen bäst. Antar att det är där lösningen ligger. Men hur vet man då hur filmen kommer visas på någon annans dator? Eller bioprojektor osv. Om det nu är sådan stor variation.
  9. Många bra svar som vanligt! Uppskattas! En till fråga: när jag vill exportera materialet från Premiere, vilket format är optimalt för att behålla den fenomenala bildkvaliteten som 550d ger? Jag har testat lite olika, t.ex. h264, men färgerna blir väldigt urblekta och svärtan gråaktig. I redigeringsprogrammets förhandstittsfönster ser videon jättefin ut, precis som den ska. Det är exportfilen som får den tråkiga kvaliteten. Blir ju svårt att färgkorrigera sen om färgerna i programmet inte stämmer överens med exportfilen. Jag redigerar alltså i AVCHD.
  10. Nu har jag 6 GB ram och det funkar mycket bättre! Om jag lägger många mediafiler i projektet kan det dock börja hacka, men det funkar mycket bättre än förut. Jag läste lite förut om att man kan aktivera Mercury med Cuda i vissa Nvidia-grafikkort för att få video att flyta bättre. Mitt grafikkort, GeForce 8800 GTS, tycks ha stöd för detta. Har försökt kolla om Mercury är aktiverat i CS5, men hittar inte. Aktiveras det automatiskt? Var kan jag se annars om det är aktiverat? Tack på förhand :)
  11. Ja, har testat andra slutartider. Testade nu igen för att jämföra, och lägre slutartid (1/30) tycker jag ser värre ut. Bilden "vibrerar" mer. Högre slutarhastighet (1/80) vet jag inte om det gjorde så mycket skillnad från 1/50. Använder kitlinsen 18-55 mm om det är av betydelse. Kan även tillägga att jag ibland skymtat samma tendenser på filmer till och med på bio, senast märkte jag det i nya "apornas planet". Apropå att även Hollywood måste följa regeln om långsamma panoreringar.
  12. Jo, det blir ju bättre om man panorerar sakta, som de säger. Och jag använder stativ, testade utan men då blir det värre som bekant. Så jag får väl anta att det inte är mitt minneskort som är felet. En lösning skulle alltså vara att filma i 60 fps, men då måste jag ju gå ned till 720p (har filmat allt i 1080p hittills). Bästa lösningen kanske är att tänka efter en extra gång om snabba panoreringar verkligen behövs :) Om det inte går att lösa helt och hållet så blir det nog så man får resonera. EDIT: testade nu med 30 fps (då måste jag byta till ntsc) och då blir det en märkbar förbättring. Funkar det att blanda in klipp i annan framerate och dessutom i ntsc? Region kanske inte spelar någon roll, eftersom det väl är progressivt.
  13. Testade slå av bildstabiliseringen nu, men ser inte riktigt någon förändring. Med bildstabilisering: Hotfile.com: One click file hosting: MVI_2897.MOV Utan bildstabilisering: Hotfile.com: One click file hosting: MVI_2896.MOV Hittade någon tråd på dvxuser där de mycket riktigt tar upp bildstabilisering, men även att det är ett vanligt problem med DSLR. Att man måste panorera långsamt helt enkelt. Vad tror du? T2i Panning: Is there a formula for good results?
  14. Tack för jättesnabbt svar! Uppskattas! Jag vet inte om det egentligen kan beskrivas som "lagg", så jag tänkte att det är bäst att du/ni alla får se materialet själva. Jag har laddat upp två filer i råformat (AVCHD), en där kameran rör sig långsammare och en där jag viftar ordentligt för att visa. Det vore jättesnällt om du kunde avgöra om det är "normalt" eller om det kan förbättras med inställningar eller annat minneskort kanske. Eller så ska jag bara röra kameran långsammare för att undvika problemet. Fil 1: Hotfile.com: One click file hosting: MVI_2894.MOV Fil2: Hotfile.com: One click file hosting: MVI_2892.MOV
  15. Hejsan! Jag har märkt att ibland när jag panorerar med min 550d så uppstår ett slags "lagg" vid uppspelning (vet inte hur jag ska förklara fenomenet bättre, bilden blir liksom hackig). Vad beror detta på? Jag tycker mig ha läst någonstans att detta är en begränsning hos många DSLR, men nu hittar jag inget om det. Mitt minneskort är Transcend 16 GB klass 10. Jag filmar i 25 fps 1/50. Jag är mycket tacksam för all hjälp, då jag ska filma en del de kommande dagarna!
×
×
  • Create New...