Gå till innehåll

petsy

Medlemmar
  • Inlägg

    16
  • Blev medlem

Allt postat av petsy

  1. Jepp, grymt störd och rolig film faktiskt men ett rent helvete att översätta eftersom speakern är så "gammaldags" i språket :)
  2. Jag har en idé för vad man enkelt kan beskriva som en skräckfilmsfestival. Min dröm vore att ta hit en riktigt obskyr och bra regissör som exv. Umberto Lenzi, Ruggero Deodato eller nåt ditåt. Men dessa är ju grymt svåra att få tag i. Hittar ingenting via imdb. Hur fan gör jag om jag vill komma i kontakt med, säg, Lenzi eller hans management i den mån han har ett?
  3. Det finns nu bilder mm. från festivaldagen, på hemsidan http://www.brickfilmsfestivalen.se ...
  4. Kul att Elisabet och Mys film visas. Jag blev ombedd att engelsk-texta den och den är helt underbar i all sin konstighet!
  5. Nu är festivalen över. Det var en stor framgång och väldigt många dök upp. Väldigt trevligt, tack alla som ev. var där. Det har inkommit ett par förfrågningar om att göra festivalen mobil och ta den till andra städer - antingen som ett separat evenemang eller som en del av en större festival. Om du som läser detta är intresserad av just det, PM:a gärna mig. Det vore jätteroligt att diskutera ett ev. genomförande av festivalen på din ort, vilken det nu är.
  6. Lyssna på Morgonpasset i P3 på torsdag kl. 07.20 ca. Då är jag med och pratar om festivalen.
  7. Tja, Absolut, det vore ju toktufft. Jag jobbar själv på en legofilmsidé just nu, med en voodoo:are. Ni kan ju i så fall låna ett band av mig eller göra ett kompilat. Jag har ju redan gjort grovjobbet och letat fram högupplösta kopior och lagt svensk text. Det tycker låter som en strålande idé. Sorry för PM:et, var på match och jobbade. Kommer nu!
  8. Tja, Precis hela festival-lineupen finns inte på DVD men flera filmer som är med, gör det. Det var dock ingen dum idé att släppa dem på DVD - ska kolla upp det. Återkommer med ett PM till dig sålänge (i eftermiddag) med en länk dit du kan köpa brickfilms på DVD (fast kanske inte just våra). Folk har även hört av sig och visat intresse för att ta festivalen on the road - om det blir verklighet, kan de ju nå fler också, än bara folket här. Kolla även på Filmkrönikan på måndag - där tipsar de om festivalen. Tack.
  9. Chuck Norris: Forced Vengeance. DVD på ebay. Tokbra!
  10. Jepp, bra att du noterade det. Det finns två skäl till det: 1. Det är våld i en hel del av filmerna. Det är animerat visserligen, men våld är våld. Vi bor också i en väldigt religiös stad där folk inte bangar på att skriva ordet fritt-inlägg om hur hemskt det var i lördags, när de satt på bio med barnen och det blev våld, sex och svordomar. 2. Vi vill att det ska vara och framstå som en seriös, "riktig" filmfestival, inte ett arrangemang dit bebisar tas för att klämma på lego och sitta och sörpla bröstmjölk i salongen. Okej, det var rätt hårt uttryckt men en åldersgräns ger onekligen en lite mer seriös framtoning. Det är en filmfestival med riktiga filmer, gjorda av seriösa filmskapare, där filmerna bara råkar vara gjorda med lego till skillnad från andra material eller verkliga människor. Det är de två orsakerna till åldersgränsen.
  11. Nu är affischerna och flyersen klara. Kolla in designen här om ni vill: http://brickfilmsfestivalen.se/affisch/lego_affisch.pdf
  12. Åfan? Finns det fler svenska brickfilmare? Kul. Filmen höll god kvalle! Skulle du kunna maila mig på henrik81 snabel-a gmail punkt com? Har några frågor...
  13. Om man använder deras namn, blir de oftast sura och ibland skickar de nån gläfsande advokat på en. Därför heter festivalen (och annat som har med fenomenet att göra) brickfilmsfestivalen, inte legofilms-nånting. Men att man använder deras leksaker, kan de ju inte göra nåt åt direkt. Det är ju upp till var och en. De har en egen tävling på sin hemsida nu, tror jag, men den är skittöntig, med en massa dumma regler som bara gör folk arga.
  14. Hej. Det fick man. Men tiden har gått ut för det. Om sanningen ska fram sökte vi heller inte så aktivt efter filmer eftersom vi redan hade så det räckte från olika håll. Vi sökte mest på brickfilms-forumet, där 90% av filmarna håller till. Dessutom ville vi såhär första gången festivalen anordnas, fokusera på att göra ett bra arrangemang och få till formen på festivalen. Förhoppningsvis kan vi genomföra den fler gånger och då ska vi absolut utveckla den och gå ut och efterlysa filmer mer aktivt. Som det var nu, hade vi så det räckte ändå. Tanken med festivalen såhär första gången var mer att visa en publik som annars inte ser legoanimation, hur det kan se ut och vilken trevlig form av filmskapande det är. Det kommer även finnas en pedagogisk del med filmningsterminaler uppsatta, där folk kan prova på legoanimering själva.
  15. Hej på er. Jag har styrt upp en legofilmsfestival i Örnsköldsvik den 13:e oktober (en lördag). Vill bara berätta det och även berätta att jag skaffat hemsida nu, där all info lagts ut och kommer uppdateras löpande med nyheter och bokade filmer. Inga bidrag tas emot men ni får gärna komma om ni är i krokarna. Och ursäkta ev. skrivfel på hemsidan - den gick nyss online så vi reparerar fortfarande småskavankerna... Tack för ordet. http://brickfilmsfestivalen.se EDIT: Vilken jävla idiot jag är, jag glömde länka till trailern för festivalen som jag gjort med Andreas (som jag vet är medlem här, dock kan jag inte hans username). Här har ni den eminenta trailern, i högupplöst glory: http://brickfilmsfestivalen.se/trailer/BFF-trailer_high.mov
×
×
  • Skapa nytt...