Gå till innehåll

MMike

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Utmärkelser för MMike

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Till Jolly Fish: Tack så mycket. Kul att höra. Till Ryan_screenwriter och Mega99: Vad var det som var så dåligt med det? Var det bara inte er sorts humor eller story eller var det sättet jag skrev på som gjorde det svårt att hänga med? Jag la upp manuset här för att lära mig. Så lär mig :) carl76 och Ladiesman: Jo, jag håller verkligen med. Jag har nästan bara inspirerats av amerikansk humor. Men lite därför jag ville göra det på svenska också. Det finns inga fantasifulla komediserier i Sverige. Alla jag kan komma på handlar om vanliga Svenssons och deras vanliga liv (med undantag från sketchprogram och Kenny Starfighter :p)
  2. Tja. Detta är första avsnittet på en tv-serier som jag funderat på att filma med några kompisar. Jag har siktat på nåt i stil med My Name Is Earl möter It's Always Sunny In Philadelphia. Det här är första riktiga manuset jag skrivit så jag skulle uppskatta kritik på allt från manus och story uppbyggnad till karaktärer och skämt. Synopsis: Domdedagen är här och alla moraliska och goda människor har fått resa till paradiset med Gud. Kvar på jorden finns alla syndare som nu har sju år på sig att bevisa att de också förtjänar en plats i himlen annars blir det helvetet för all framtid. Vi får följa fyra kompisar på sin resa mot att bli bättre människor. Problemet är bara att det är totalt egoistiska och inte har en aning om vad moral eller att vara en god människa innebär. I en värld med bara syndare kan vad som helst hända. Du skall icke - pilot avsnitt.pdf
  3. MMike

    Företag som gör musikvideor?

    Tack så mycket _nemo_, Ayame och alla andra för svaren. Någon som vet hur jag kan komma i kontakt med denna Munthe? Typ nån e-mailadress eller så? Och nu börjar det ju också bli dags att välja utbildning för hösten. Nån som har något tips på något runt Göteborg? Är det bara vanliga regisörsutbildningar som gäller om man vill hålla på med musikvideor, eller?
  4. MMike

    Företag som gör musikvideor?

    Jag och en polare har redan gjort två videor och funderar på att snart göra en tredje. Jag är sugen på att starta mitt eget företag som gör musikvideor men innan jag gör det hade det varit otroligt lärorik att få följa med under produktionen av en video.
  5. Hoppas jag lägger denna i rätt forum. Jag har kommit på att jag vill jobba med musikvideor. Bästa sättet för mig att kombinera mina två största intressen, musik och filmskapande. Så jag undrar då om någon här känner till några företag här i Sverige som gör musikvideor? Jag hade tänkt försöka få praktikplats eller något på något sådant ställe. Jag har försökt att googla det men vet inte riktigt vad jag ska söka efter. Vad kallas sånna företag? Tackar för hjälpen.
  6. Detta är tänkt att vara ett pilot avsnitt som jag ska skicka till Channel101.com, därför är all dialog på Engelska, men resten av manuset på Svenska. Channel101 är en sida där man gör första avsnittet till en tv-serie, max 5 minuter. Sen röstar en publik på om man ska få göra ett till. Så det är utifrån det jag gjort manuset. Handlig: The Snugglebumps är magiska små, gulliga djur som bor i en magisk värld i skrevet på Richard Paulsson. En mörk natt använder den onde Lord Zooloth sina mäktiga krafter och får alla djur att rymma. Nu måste Richard fånga in alla Snugglebumps innan de stör jordens naturliga balans och förstör julen. Det är tänkt att varje avsnitt ska kretsa kring en enda Snugglebump och i slutet av varje avsnitt fångar Richard in den. I detta avsnittet är dock själva infångandet en rätt liten del eftersom största delen av tiden går åt till att bygga upp handlingen. Detta är ett av de första ordentliga manusen jag någonsin skrivit. Framför allt vill jag ju veta vad ni tycker om själva innehållet men de som orkar får även gärna vara väldigt petiga på hur jag lagt upp själva formatet. Tackar. Typ: Manus Genre: Komedi Antal sidor: Fem Version: 1 The Snugglebumps version 1.rtf
  7. Innan idag fick jag en idé till en väldigt svart actionkomedi som jag tänkte dela med mig av. Frank är en blyg, tystlåten, försiktig man som jobbar som psykolog. Han bor och jobbar i ett rätt litet samhälle med några tusen invånare (typ som det jag bor i, då kan jag ju filma här, hurra vad bra). Hans patienter kommer hela tiden med de värsta, mest omoraliska historier man kan tänka sig. Det enda Frank gör hela dagarna är att sitta och lyssna på den ena deprimerande patienten efter den andra. Det hela leder till att han tappar allt förtroende på mänskligheten och tillslut får han nog och brister totalt. Han packar på sig ett gäng vapen och ger sig ut för att utrota mänskligheten (vi får låtsas att det utspelar sig i USA eller nåt, där folk bara har vapen liggandes hemma. Jag menar, Amerikanarna gör ju filmer som utspelar sig över hela världen men alla snackar ändå Engelska, så varför kan inte vi göra filmer som utspelar sig i USA men alla snackar Svenska). Så det är den väldigt basic grundidén jag hade. Sen har jag en del idéer på saker som kan hända under filmensgång men som jag inte bestämt om jag ska ha med än eller inte. T.ex. har jag idéer på olika karaktärer Frank kan träffa, den en mer galen än den andra. T.ex. polischefen i stan som fångar Frank men låter honom gå för att han är kär i en reporter som ständigt kommer och gör intervjuer med honom angående hur jakten på Frank går. Syftet med detta lilla utkast är framför allt att få förslag på hur jag kan utveckla min film. Idén är ju väldigt grundlig just nu men det finns ju hur mycket som helst som kan hända när en galen, liten man går lös med alldeles för mycket vapen i en småstad. Så dela med er av allt som ploppar upp i era huvuden så kanske vi kan bolla lite idéer med varandra.
×
×
  • Skapa nytt...