Gå till innehåll

ubergynt

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev medlem

Allt postat av ubergynt

  1. ubergynt

    4:3 DV Vs 16:9

    Jag baserade mitt inlägg på min egna DV kamera, för när jag byter till att filma i 16:9 får jag en större vidvinkel, eftersom den använder den fulla bredden av CCD:n.
  2. ubergynt

    4:3 DV Vs 16:9

    Du får sämre kvalite ifall du filmar med en kamera som inte klarar av äkta anamorfisk 16:9, en sån kamera skär av bilden uppe och nere och sedan trycker ihop bilden, det leder till at du förlorar 25% bildinformation. Men om du filmar med en kamera som klarar äkta 16:9 så skär den också av lite uppe och nere men lägger samtidigt till info på sidan som kompenserar och sedan trycker ihop bilden.
  3. ubergynt

    4:3 DV Vs 16:9

    Om du har en kamera som stödjer äkta 16:9 så ska den lägga till mer information på sidorna. Att dem båda formaten har samma upplösning beror på att i 16:9 format är pixlarna ihoptryckta så att dem får en avlång form men som sedan dras ut för att få en bredare bild.
  4. Jag har en exakt samma kamera och jag behövde ställa in bitrate på konstant 8 mb/s för att få det bra, det tar dock mer plats. Annars får du köra med VBR med hög minimum bitrate, vilket tar mindre plats.
  5. Nästa år ska jag söka in till Stockholms Filmskola, men jag har funderat lite på vad gör jag efter skolan, hur ser livet ut? Är det någolunda lätt att hitta jobb, som assistent eller liknade? Någon som har lite tips och erfarenhet?
×
×
  • Skapa nytt...